„Radost byla obrovská. Co se mi v tu chvíli honilo hlavou? Nedá se to snad ani popsat,“ líčí bezprostřední dojmy šťastný střelec.
Osmnáctiletý mladík v hokejové Home Credit Areně, kde sídlí Bílí Tygři, na začátku desáté minuty zvyšoval už na 3:0.

Panteři hlavně díky vynikající první třetině zvítězili na severu Čech 7:4 a před 530 diváky urvali důležité tři body. „Zápas v Liberci hodnotím pozitivně. Nastoupili jsme v krásné hale, navíc jsme vyhráli, co víc si přát,“ zářil nadšený Vykopal. Šikovný mladík si ze severu Čech kromě premiérové trefy odvezl také spoustu zážitků a krásné vzpomínky. Vykopal na první gól v nejvyšší mužské soutěži nikdy nezapomene. „Bylo to něco úžasného,“ rozplývá se rodák z Uherského Brodu. „Mísily se ve mně neskutečné emoce a strašně moc radosti, které byly znásobeny tím, že jsem dal první gól v televizním utkání,“ říká talentovaný forvard, jenž po brance děkoval hlavně spoluhráči Setřovi (Lukáš Petřík – pozn. red.). „Namazal mi to na zlatém podnose. Stačilo mít čepel na zemi,“ připomíná otrokovický florbalista.

Premiérová superligová trefa ho vyjde na litr kvalitní slavkovské slivovice. „Jinak mi kluci nic moc neříkali. Jen mě pochválili a makali jsme dál,“ usmívá se Vykopal.

Panteři televizní dohrávku 11. kola Tipsport Superligy rozhodli už v první třetině. Moravané zaskočili protivníka aktivní hrou a pěti rychlými góly.

Domácí se sice po přestávce probrali, na zvrat už ale neměli. „Je to paradoxní. První třetina nám nikdy moc nejde. Vždycky začneme hrát až v té druhé, protože se pokaždé zdržíme v autobuse. V Liberci jsme ale začali od začátku hrát na sto deset procent a postupně jsme přidávali,“ říká osmnáctiletý útočník.

Panteři se výborně vypořádali s únavou po náročné cestě i netradičním prostředím obrovské haly. „Mně osobně se hrálo výborně, protože jsem v hokejové aréně trávil spoustu času. Dá se říct, že jsem v nich vyrůstal, takže to pro mě cizí prostředí nebylo,“ líčí Vykopal.

Nejen odchovanec klubu Fbc Orel Uherský Brod si kulisy a atmosféru luxusní Home Credit Areny, kam zavítalo více než pět set diváků, náramně užíval.

Televizní bitva ho dokonale pohltila. „Ať mám ve stáří na co vzpomínat,“ směje se sympatický mladík, který si toho, že v osmnácti letech může hrát florbalovou superligu, nesmírně váží. „Je to úžasný pocit. Nikdy dříve by mě to nenapadlo. Florbal totiž miluju, vždycky jsem ho hrál pro radost,“ prohlásil.

Vykopala si do Otrokovic vytáhl trenér Ševčík, který vložil do šikovného útočníka důvěru. „Nabídku na přestup jsem samozřejmě nemohl odmítnout,“ ví dravý forvard, který by si jednou rád zahrál milovaný sport ve Švédsku. „Florbalu se věnuji třináct let. Stejně jako každý jiný hráč bych to chtěl dotáhnout až na vrchol,“ tvrdí.