„Respekt máme, to z každého soupeře, ale určitě se jej nebojíme. Navíc mají také zdravotní problémy, nejsou kompletní. Na jaře určitě budou silnější, o to větší šanci máme. Doma jsme silnější a budeme chtít bodovat," potvrdila 25letá křídelnice Zlína Lenka Hradilová, která je s deseti zásahy zatím nejlepší kanonýrkou druhého celku interligy.

„Bez spoluhráček a obzvláště pro mě křídelnici by to ale nešlo. Velkou roli hraje i to, že dávám sedmičky, které jsem loni neházela. Sebevědomí mi narostlo, cítím formu. Příprava byla dlouhá, ale máme hodně natrénováno," pochvaluje si Hradilová.

Vstup do sezony vám vyšel na podtrženou jedničku. Čekala jste to?

Věřila jsem. Po povinných bodech s Pískem jsme další vydřely v Olomouci, kde se těžko vyhrává. Až na vstup do zápasu jsme podaly zlepšený výkon, ale na jásání je ještě čas, sezona je dlouhá. Každopádně body z Hané jsou velmi cenné. Je to náš přímý rival v boji o play off, navíc před sezonou posílil. Doplatil ale na svou tvrdou obranu a fauly do obličeje, za což hrál často v oslabení a my toho využily.

Oporou týmu je i brankářka Zuzana Mikšovská (Mahďáková).

To rozhodně, v obou duelech měla přes padesát procent úspěšnosti zásahů. Zřejmě jí prospěl její letní přestup v osobním životě. (Úsměv.) Všichni jí přejem, aby se jí na všech frontách dařilo!

Tóthová se už sice zapojila do hry, ale až budou s posilou Drotárovou zdravé, asi budete ještě silnější, že?

Rozhodně. Zuzka Drotárová má zkušenosti ze zahraničí a už v tréninku nám hodně radí, je pro nás velkým přínosem. Až se do formy dostane Bebe (Tóthová), rozhodně budeme silnější. (Úsměv.)

Nyní vás prověří úřadující mistr. Nemáte strach?

Ne, rozhodně dopředu nic nebalíme, naopak. Budeme bojovat, rozhodně v současném stavu jsou k poražení.

S Mostem přijede i Dušan Poloz, který působil i ve Zlíně. Jaké na něj máte vzpomínky?

Dobré. Je to velký trenér, od kterého jsem se hodně naučila. O to větší motivaci nyní máme jej konečně se Zlínem porazit.

Co tedy bude na soupeře platit?

Viděly jsme zápas Mostu se Šaľou (31:31), který ukázal, že hrají rychlou házenou. Kladou důraz na rychlý přechod a hlavně křídla si musíme pohlídat. Musíme také najít recept na jejich vysunutou obranu 1–2–3, kterou málokdo hraje. Když zvládneme jejich defenzivu, máme šanci na úspěch.

Pokud opět vyhrajete, budete blíže splnění cíle v podobě play off.

Ano, ale nebude to jednoduché. Po přesunech hráček se soutěž ještě více vyrovnala. Olomoučanky jsou silnější, ani Veselí nebude takový outsider, jak si někteří myslí, s mladými posilami dokážou překvapit. Letos bude rozhodně těžší se mezi českou čtveřici nejlepších dostat, ale my si věříme. (Úsměv.)

Proč hrajete s číslem 13? Pro většinu je to nešťastné číslo.

V mládežnických týmech jsem hrávala s pětkou. Při přechodu do dorostu ale byla tehdy obsazená Růčkovou, a tak jsem vsadila na číslo, se kterým hrával můj otec fotbal a to mi zůstalo doteď. Rozhodně nejsem pověrčivá, třináctka není nešťastná.

Studujete posledním rokem vysokou školu ekonomickou v Ostravě. Jak bude letos náročné skloubit školu s házenou?

Velmi. Nyní mě čeká příprava na státnice a zpracování diplomové práce. Téma je mi ale blízké – srovnání mediálního obrazu měst Zlín a Ostrava ve sportu. Snad vše zvládnu.