Ve vyřazovacích duelech stolní tenista ze Slavičína postupně porazil domácího Haneka, v osmifinále dalšího Pražana ze Střížkova Kočvaru, ve čtvrtfinále znovu zástupce hlavního města Remeše (EL Niňo Praha), aby v semifinále ztroskotal v pěti sadách na raketě Matějíčka z Jeseníku.

,,S Remešem jsem zvládl koncovku rozhodující páté sady. Proti lídrovi naší kategorie Matějíčkovi jsem vedl 2:1 na sety, ovšem v následných dvou setech byl Severomoravan ve výněnách jistější," uznal Jaroslav Kučera.

Také v turnaji v Hostinném, kde se sešlo mezi šedesátníky devětatřicet stolních tenistů, skončil slavičínský veterán v semifinále. Kučera na východě Čech překonal v turnajové vyřazovací části vždy ve třech setech, v prvním kole Klimeše ze Šumperku, v osmifinále zdolal Valíčka (Strakonice) a ve čtvrtfinále přešel přes Podolku z Vamberku. V zápase o finále ho však zastavil Novotný z Velkých Losin.

,,Po dlouhé době jsem měl štěstí na los. Navíc někteří favorité jako Hrnčiřík, nebo Remeš brzy vypadli a proto jsem měl cestu do finále usnadněnou. Utkání s Novotným jsem ale pokazil. Soupeře jsem podcenil a v pátém setu souboje se stolním tenistou z Velkých Losin jsem nedotáhl do úspěšného konce vedení 9:4," zlobil se na sebe po svém vystoupení v Hostinném Jaroslav Kučera.

Pořadí Velké ceny v kategorii šedesátníků po pěti z osmi turnajů: 1. Matějíček (Jeseník) 1720 bodů, 2. Remeš (EL Niňo Praha) 1590, 3. Kučera (Slavičín) 1570, … atd.