„Ze začátku jsem nebyl se svými výkony spokojený, ale cítím, že se to zlepšuje, za což jsem moc rád,“ přiznává mladý florbalista, který své víkendové vystoupení ale v žádném případě nepřeceňuje. „Pořád je na čem pracovat,“ ví Kvapil.

Bodově letos zrovna nezáří. Ve čtrnácti duelech si připsal sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. „Staticky jsou zatím nízké, ale jsem rád, že jsem se prosadil právě proti Ostravě a pomohl týmu k výhře,“ těší jednoho z hrdinů nedělní bitvy.

Celek ze Zlínska v důležitém střetnutí triumfoval 8:3 a v superligové tabulce se posunul na šesté místo. Kvapil i ostatní Panteři si po utkání pořádně oddechli. Věděli totiž, že po třech porážkách musí zabrat, což jim proti Ostravě vyšlo. „Určitě jsme potřebovali vyhrát. Přece jenom to pomůže i týmové psychice, ale na soupeře jsme si věřili,“ říká Kvapil.

Otrokovičtí odpor tradičního rivala zlomili na začátku závěrečné části, když soupeři odskočili z 3:1 na 5:1. Hosté sice vzápětí náskok dvěma slepenými brankami snížili a utkání na chvíli zdramatizovali, Panteři už si ale náskok nenechali vzít.

„Ostrava hraje dobrý florbal a je to těžký soupeř, takže se dalo čekat, že to nebude jednoduché. Rozhodlo to, že jsme dobře bránili a konečně jsme byli i produktivní a využili naše šance,“ myslí si Kvapil.

Florbalisty Otrokovic letos kromě koncovky sráží hlavně výpadky v částech zápasu, když v krátkém sledu inkasují více branek za sebou. „Těžko říct, zda je za tím nějaká nekoncentrovanost, ale podle mě je to i tím, že na rozdíl od soupeře ve vyrovnaném utkání neproměníme vyložené soupeře,“ míní dvacetiletý univerzál.

Florbalisté Otrokovic. Ilustrační foto
Panteři odčinili vyřazení z poháru. Ostravu přestříleli 8:3 a jsou zase sedmí

Asistent trenéra Koníček po porážce na Spartě kritizoval zkušené hráče za to, že nedodržují pokyny. Podle Kvapila mladšího to ale žádné haló v kabině Panterů nebylo. „Určitě jsme se o tom pobavili a vyříkali si to. Hledali jsme řešení, jak eliminovat výpadky a zlepšit naši hru,“ přiznává Kvapil.

Moravanům v Praze proti favoritovi nepomohla ani výborná úvodní část. „Florbal se hraje na tři třetiny a my bohužel ty zbylé dvě neodehráli vůbec dobře. Byly tam chyby, na kterých musíme zapracovat,“ ví mladý obránce či útočník.

Panteři z elitní čtyřky porazili pouze Vítkovice. Spartě, Chodovu i Mladí Boleslavi podlehli. „Myslím si, že i s těmito týmy dokážeme hrát vyrovnané zápasy ale pokud nebudeme využívat naše šance a dávat góly, tak je to proti elitním týmům velmi těžké,“ uvedl Kvapil.

Otrokovice nyní čeká víkendový dvojzápas s Královskými Vinohrady a v Brně. Trenérův potomek si ztráty nepřipouští. „Věřím, že když budeme pokračovat v naší dobré obraně a využijeme šance, tak získáme šest bodů ,“ přeje si.

Nejen Panteři cítí, že v boji o play-off výrazně přituhuje a jakákoliv ztráta může být v závěru sezony fatální. „Ano, souhlasím. Letos je soutěž ještě vyrovnanější než loni a každý bod se počítá,“ ví Kvapil mladší.