„Oproti minulým letům dojde během závodu ke změnám také v dopravním značení ve městě. Uzavírka bude vedena od okružní křižovatky u kostela, to znamená, že se řidiči nedostanou směrem k zámku, kam bude umožněn průjezd pouze lidem, kteří v uzavřených ulicích bydlí," upozornila mluvčí holešovské radnice Jana Rohanová.

Ulice Bezručova bude zjednosměrněna ve směru výjezdu od centra na jihovýchodní obchvat. „Žádáme proto obyvatele města, aby v den konání závodu neodstavovali auta na komunikaci," dodala mluvčí.

Po dobu uzavírky nebude obsloužena autobusová zastávka u zámku, v časech odjezdů budou autobusy přistaveny na zastávce v Masarykově ulici.

Ke zvýšení bezpečnosti přispěje podoně jako při Regatě i rozšířený kamerový systém: díky mobilním kamerám mají strážníci lepší přehled o dění v okolí zámku a zámecké zahrady, ve tanovém městečku, na odstavných parkovištích, v centru a dalších částech města.

23. ročník kultovního bikerského závodu se už pošestnácté jede pod křídly seriálu Kolo pro život. Pořadatelé pozvali úplně bikery od těch nejmenších na odrážedlech až po ošlehané ultra maratonce, podnik je jednou z největších sportovních akcí ve Zlínském kraji vůbec.

Cyklisté se také letos mohou těšit na změny na tratích všech závodů. „Tou nejvýznamnější je přidání nového cca padesát kilometrů dlouhého úseku na dvou největších distancích. Podstatně se tím zkrátí okruh a ubyde asfaltových úseků," řekla za pořadatele Martina Ptáková.

Závod chce letos ukázat i atraktivní místa regionu, závodníci se tak dostanou ke zříceninám hradu Lukov a navštíví Bike arénu v Semetíně. Velkým lákadlem pro diváky je pak účast světové legendy tohoto sportu, Tinkera Juareze z amerického týmu Cannondale.

ČÍSLA O DRÁSALOVI: Na organizaci se podílí jen v den závodu přes 300 lidí, celková délka trasy je 
240 kilometrů, k dispozici bude 13 občerstvovacích stanic (některé se projíždějí 2×) a pět servisních stanic. Závodníci jsou na trati celkem 14 hodin.