„Problémy se táhnou od artroskopie kolena, kterou jsem podstoupila po sezoně. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, naštěstí se holkám daří a nemusím návrat mezi tyče uspěchat," těší ji výkony jejích svěřenkyň Mikšovské s Túrociovou.

„Především Zuzka podává vynikající výkony, snad jí to vydrží co nejdéle," směje se Černá, která je rovněž trenérkou brankářek v klubu.

„Nyní mám alespoň více času věnovat se trénování, které mě naplňuje. Vedle prvního týmu se s Peterem staráme i o juniorku, navíc od léta jsem asistentkou u juniorské reprezentace," pochlubila se úspěšná házenkářka a rodačka z Olomouce, kde stále bydlí.

Zlíňankám vstup do interligy vyšel, navíc v Praze poločas více než potrápily Slavii, třebaže se nakonec vrátily domů s prázdnou. „Soutěž je letos vyrovnaná a i my v Praze mohly bodovat, škoda. Každopádně čtyři získané body nejsou špatné," míní Černá, jež věří, že se zlínskému týmu podaří v neděli doma vyzrát i na nováčka z Prešova (od 16.00).

„Nebude to lehké, za otloukánka nebude. Má zkušené hráčky a se svou bojovnou uvolněnou házenou slaví úspěchy. Musíme od začátku hrát zodpovědně," nabádá Černá, která věří, že si i fanoušci najdou do haly cestu, přestože se utkání bude křížit s hokejovým duelem Zlína s Olomoucí.

„Zde mám jasno, vyhrají naši. Coby rodilá Hanačka budu držet palce Kohoutům," dodala Černá.