„Za góly jsem samozřejmě rád. Naposledy jsem dal tři branky v jednom zápase snad minulý rok. Mě ale hlavně potěšilo, že jsme přestřelku zvládli a zvítězili. Je hezké, že mám hattrick, ale pokud bychom prohráli, tak by mi byl k ničemu,“ uvědomuje si Kittel.

Bláznivý duel na východě Čech si náramně užil. Horší to ale měli trenéři, kteří svěřence jen velmi složitě nutili k bránění.

„Je pravda, že letos více útočíme a obrana nám zatím docela hoří,“ usmívá se otrokovický florbalista.

„Prostě hodně branek dáváme i dostáváme. Budeme s tím muset něco udělat,“ ví Kittel.

Na zlepšení defenzivy mají Panteři celý týden. Jak jim to v tréninku šlo, uvidí fanoušci v neděli večer, kdy Otrokovice doma hostí Liberec.

„Asi to bude tvrdší utkání, protože soupeř hraje takový agresivnější florbal. Musíme být zase produktivní a vstřelit nějaké góly,“ říká opora Panterů.

Zlínští volejbalisté (v modrých dresech) prohráli ve 2. kole mužské extraligy s Ústí nad Labem 1:3 a v tabulce jsou poslední. Na snímku je Michal Čechmánek.
Fatra je po dvou kolech poslední. Věřím, že půjdeme nahoru, říká Čechmánek

Podle Kittela by Moravané měli duel se Severočechy zvládnout. „Bude to v pohodě,“ věří.

Fanoušci doufají, že se nebude opakovat televizní duel s Brnem, ve kterém Panteři lehkovážně ztratili vedení 2:0 a pak jen horko těžko doháněli ztrátu, aby nakonec nováčka nejvyšší soutěže zlomili v prodloužení.

„Snad jsme z toho poučili. Ale utkání s Brnem bylo hodně specifické,“ připomíná Kittel.

Otrokovičtí florbalisté se po rozháraném začátku zlepšili a po dvou výhrách v řadě poskočili na páté místo tabulky. Liberec je až desátý.

„Už v létě to vypadalo dobře. Hodně přípravných zápasů jsme vyhráli. Čekal jsem, že by nám to mohlo jít i v sezoně. Škoda dvou nevyhraných utkání, hlavně mě mrzí zápas na Bohemce,“ přiznává.

Noví hráči dali zapomenout na tradiční opory, mužstvo nyní funguje.

„Kluci, kteří u nás skončili, stejně kvůli zranění nehráli. Všechny posily zapadly. Věřím, že se budeme ještě zlepšovat,“ uvedl Kittel, který nastupuje ve formaci s produktivním Pešatem.

Na levém křídle zatím alternují mladík Haša nebo vítkovický odchovanec Kostolány.

„S Lukášem jsem nastupoval už loni. Teď hledáme ideální varianty. Zápas ale odehrajeme s kýmkoliv,“ dodává s úsměvem.