Baťovská metropole bude v úterý 17. ledna hostit finále Českého poháru ve florbale

Nechybělo přitom moc a ve finále hráli jeho svěřenci. Svou skvělou šňůru pohárem nastartovali premiérovou čtvrtfinálovou výhrou na palubovce Střešovic (4:2), aby následně i na horké půdě Ostravanů sahali po vítězství a postupu (7:8). „Stále je v nás neskutečné zklamání a hořkost. Ještě nikdy předtím jsme neměli Vítkovice na jejich půdě na lopatě jako nyní. Nešťastný gól z půlky hřiště dvacet vteřin před koncem nám ale zlomil vaz. Přestože jsme byli v závěru jasně lepší, uspěl šťastnější," stále bolí Ševčíka.

„Všichni moc chtěli uspět, v poháru podali životní výkon, dvakrát škoda. Dostat se do finále, byla by hala našimi příznivci vyprodaná, navíc by se v našem regionu určitě ještě zvýšil zájem o florbal," je přesvědčený trenér, který si podle všeho s hráči rozhodující bitvy nechá ujít. „Zřejmě to budeme sledovat jen v televizi, protože máme večer trénink a vzhledem k vytíženosti haly termín nedokážeme změnit," pokrčil rameny Ševčík.

Naopak událost si nenechá ujít „rival" ze Zlína, spolupořadatel akce. Lions navíc bude během večera stejně jako ženský výběr z Jihlavy odměněn za to, že se v poháru z neelitních moravských klubů dostal z prvního kola nejdále. „Jsme překvapení, neboť jsme vůbec netušili, že i takový úspěch svaz oceňuje. Každopádně je to pro náš mladý před třemi roky založený klub velká pocta. Bereme to jako další krok v rozvoji a propagaci florbalu v regionu," usmál se člen vedení Lions Zlín Jaroslav Vaněk (na snímku vpravo), jehož výběr bojující v Regionální lize o postup do divize se probil až před brány osmifinálových skupin. „Zde nám vystavili stopku superligoví Panteři, což i tak byl pro nás velký svátek. Příští rok se opět pokusíme o postup do skupiny. Snad k nám bude los přívětivější," přeje si bývalý extraligový hráč.

Za pořadatele přitom věří, že hala bude v úterý slušně zaplněná. „I díky postupu obou ostravských výběrů by mělo dorazit okolo tisícovky fanoušků. Škoda jen, že nejsou ve finále Panteři. To by byla hala téměř jistě plná," potvrdil Vaněk.

V úterý rozhodně bude o co hrát. Mezi mužské i ženské finalisty se rozdá prize money v hodnotě 195 000 Kč. Vítěz mužů získá 100 tisíc Kč, žen 50 tisíc Kč, poražení muži získají 30 tisíc Kč a ženy 15 tisíc Kč.

„Vítáme každou akci, která pomůže oživit naše město. Toto finále určitě lákavé je. Už jen proto, že máme ve Zlíně několik stovek dětí, které se florbalu aktivně věnují. Věřím, že si tyto zápasy nenechají ujít a vezmou s sebou i své rodiče a kamarády," zve primátor města Zlín Miroslav Adámek.