„Slovenský trenér Martin Spuchlák zůstává, mimo jiné i proto, že má podepsaný kontrakt ještě na rok,“ poznamenala členka výkonného výboru klubu a staronově i manažerka pro interligový výběr Daniela Sobieská.

„Novým asistentem trenéra se stává Marek Kolář, na kterého vsázím zejména v oblasti komunikace uvnitř týmu. Změnu připravujeme i v oblasti péče o hráčky, kde se taktéž objeví noví lidé. Stabilně jsme zavedli pro novou sezonu i spolupráci s kondičním trenérem Charlesem Burtonem,“ upřesnila bývalá šéfka zlínského házenkářského klubu.

Jak moc se změní hráčský kádr?

Dá se říci, že pro novou sezonu je téměř neměnný. Odchod máme jen jeden – Adéla Baumbachová jde do Sokola Poruba, navíc ukončení hráčské kariéry oznámila Andrea Očadlíková. V současné době se formuje dohoda o hostování hráčky Barbory Grabcové z Kunovic. V jednání jsou dvě posily – spojka a křídlo, jasno by mělo být během dvou týdnů.

Žádné zemětřesení se tedy nekoná…

Hráčský tým je soudržný a má velký potenciál, kterému věřím. Byly do něj postupně začleněny i mladé hráčky, bohužel kvůli zraněním zkušených hráček v průběhu sezony o něco dříve, než jsme plánovali. Určitě jsme ligu dohrávali jako nejmladší tým. Ale právě díky povedenému play-out jsme si vzájemně potvrdili, že chceme na rozvoji tohoto týmu pracovat dál.

Spoléháte i na návrat zraněných hráček?

Ano. Jsou součástí týmu, ale musíme respektovat vývoj léčby a rehabilitace, proto začátek sezony bude trochu náročnější. Nastoupit by měly, až budou opravdu připravené.

O koho konkrétně se jedná?

Velmi dobře rehabilituje Jolana Mizerová. U Michaely Sobieské a Denisy Kamenářové bude jasno později – obě nyní řeší životní změny a musí samy zvážit, zda jsou kombinovatelné s házenou. U Míši je to možný odchod do zahraničí za prací, u Dendy je to změna bydliště a studium vysoké školy v Čechách. Vendula Hubová byla teprve minulý týden na operaci, takže je to čerstvá záležitost. Ale vše dopadlo dobře a já vím, že je to bojovnice.

Kdy začne tým s přípravou na novou sezonu?

Hlavní příprava začne od poloviny července, v červnu mají hráčky tři týdny specializované kondiční přípravy. Model je stejný jako před rokem.

Jaké ambice bude mít tým pro příští ročník?

Ambice máme vysoké a chceme do play-off. Osobně jsem hráčkám na poslední poradě sdělila, že chci medaili, a žádná neprotestovala. (úsměv)

Loni se hovořilo i o účasti Zlína v evropských pohárech. Uvažujete o nich i nyní?
Bohužel ne, a to zejména z finančních důvodů. Už za tuto sezonu jsme doplatili na špatnou práci na svazu, kdy nám nedorazila slíbená podpora, proto to nebudeme opakovat.