„Výhra nad Šaľou (26:25) byla pro nás velmi důležitá. Potřebovali jsme se trochu vzchopit po debaklu na Slavii. Jsou to další plusové body, které se od nás asi nečekaly a pomohou nám po psychické stránce do dalších bojů o play off," potvrdila 21letá spojka Zlína Šárka Marčíková, jejíchž šest přesných tref týmu hodně pomohlo k cennému skalpu.

Co rozhodlo o vašem nečekaném úspěchu?

Především koncentrovaná obrana a také to, že jsme si soupeře nenechali hned na úvod odskočit, což se nám s lepšími soupeři často stává. Také jsme po celých šedesát minut neměli výrazné herní výpadky. Hodně nám pomohla skvěle chytající Lenka Černá.

Lenka Černá předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů, souhlasíte?

Na Lence byla vidět velká radost z vítězství a určitě i radost z jejího vlastního výkonu. Ten nelze hodnotit jinak než jako fantastický. Doslova zavřela bránu a byla základem našeho úspěchu. Po návratu do Zlína se podle mě jednalo o její nejlepší představení.

Na druhou stranu vy jste byla nejlepší střelkyní zápasu a proměnila jste i čtyři sedmičky. Jak se vám proti Šaľe hrálo?

Ze vstřelených gólů mám samozřejmě radost, ale nemyslím si, že to byl z mé strany nějaký střelecký koncert. Spíše jsem spokojenější se svou obrannou činností, která se mi povedla výrazně lépe než v utkání na hřišti Šaľy. Podařilo se nám také udržet kompaktní střed obrany, což bylo naším cílem.

To se vám asi nepodařilo na Slavii, odkud jste si odvezli vysokou porážku. Zkusili jste trochu změnit způsob hry?

Způsob hry se za týden nijak výrazně změnit nedá. Nicméně jsme věděli, že k zápasu se Šaľou musíme přistoupit s větší bojovností a nasazením, než tomu bylo na Slavii. Také jsme si řekli, že se musíme hlavně vyvarovat školáckých chyb, kterých bylo v utkání se Slavií spousta, a zefektivnit postupný útok. I se Slavií se samozřejmě dá hrát, ale musí se nám sejít vše na sto procent.

Dnes vás čeká zápas na půdě mistrovského Mostu. Máte šanci?

Ano. Mostu se teď sice tak nedaří, ale jestliže chceme uspět, musíme podat výkon ještě lepší než se Šaľou, tedy výkon na hranici našich možností. V letošní sezoně Most ještě doma neprohrál, tak jim třeba šňůru jako první přetrhneme.

Jak po víkendu vidíte šance Zlína na play off?

Je pravda, že jsme získali dva body, ale konec soutěže je ještě daleko a ty nejdůležitější zápasy s přímými konkurenty o play off nás stále čekají.

Ještě stále koketujete s návratem do ostravské Poruby, kde jste v minulosti hostovala?

Momentálně o své budoucnosti nepřemýšlím a soustředím se pouze na to, abychom se se Zlínem dostali do play off. Co bude dál, to se uvidí.

VLASTIMIL LATA