Pilot Kimi Racing potvrdil v poháru svou dominanci jako na Kopné i o víkendu na MMČR v Hustopečích, kde na šedesáti kilometrech zvítězil o více než půldruhé minuty. „Po smolné těsné porážce ve Vyškově od domácího Brtníčka jsem se na závod maximálně soustředil a nic nepodcenil. Tak suverénní prvenství jsem ale nečekal,“ směje se 35letý soutěžák.

Dvojnásobný český šampion se souvisleji vrátil na závodní tratě po roční přestávce. „Věnoval jsem se rodině a práci,“ vysvětlil Vopatřil, jenž se ze soutěžáckého kolotoče zase tak úplně nevytratil. Již třetím rokem totiž provozuje závodní automobily. „Naplňuje mě to. Loni jsem dokonce pronajímal tři vozy, letos připravuji dva cupové opely Adam. Naposledy s ním soutěžil Polák Wrona,“ upřesnil úspěšný závodník, jenž v barvách Kimi racing nyní touží po úspěchu. „Seriál Opel Adam Cup je pro závodníky zajímavý, navíc každý podnik se soutěží o zajímavé prize money. Motivaci mám,“ ujistil pilot, jehož v úvodních dvou závodech sezony navigoval Miroslav Drmla, ale naposledy musel oprášit spolupráci s Michalem Večerkou. „Mirek měl zdravotní problémy. Věřím, že do dalšího závodu už bude fit,“ popřál brzké uzdravení Vopatřil.

I přes své bohaté zkušenosti přitom nevylučuje, že by se letos svezl i ve výkonnějším voze. „Vše je o penězích. Pokud vše dobře dopadne, možná se ještě v nějakém českém mistráku svezu ve voze kategorie R2,“ přiznal.

Sedmidílný pohárový seriál bude pokračovat až úvodní etapou na Barum Czech Rally Zlín, poslední klání proběhne na podzim v rámci německého klání 3-Städte Rally. „Máme odjetou téměř půlku, daří se nám, pohár je mediálně dost zajímavý. Tolik rozhovorů jako nyní jsem televizím nedal, dokonce i s reportérem Zíkou jsme už téměř kamarádi,“ poznamenal s nadsázkou Martin Vopatřil.