V hlavní mužské kategorii do devětadvaceti let si vyjel hezké třetí místo zlínský Lukáš Matula. Zvítězil Ondřej Fierla, druhé místo bral Petr Záruba.

Matula položil základ pro výborný výsledek už v úvodní osmikilometrové časovce jednotlivců na Morávce. ,,V náročné časovce jsem pokořil hranici jedenácti minut a obsadil jsem v ní čtvrtou příčku, což mě nakoplo pro celkový etapový úspěch," pochvaloval si po jízdě proti chronometru Matula.

Následná 2. etapa měřila 68 kilometrů.

,,V průběhu závodu jsem se pokoušel o úniky, ale v silném větru mě peloton vždy dostihl. Proto jsem se na konci soustředil na závěrečný spurt. Ten mi ovšem nevyšel, protože jsem se nechal zavřít a už jsem se dopředu nedostal," popisoval cyklista ze Zlína.

Matula si však spravil náladu v dalším průběhu závodu. „V královské etapě jsem skončil třetí a toto umístění mě posunulo v celkovém pořadí na bronzovou pozici," radoval se na Lysé hoře Matula.

Na závod svého hlavního sponzora určitě nezapomene další reprezentant Force KCK Cykloteamu Zlín Ivo Odvárka, který vyhrál v čase 3:40:51 kategorii čtyřicátníků.
Druhé místo mezi nimi bral Pavel Kokeš (SK Valašské království, 3:41:35), třetí pozici obsadil Alan Lach (Racing Olešná Frýdek-Místek, 3:45:16).

,,Cestu k prvenství jsem si otevřel díky sólovému úniku ve druhé etapě," poznamenal Odvárka.

Povedené vystoupení zlínských barev na Bruntálsku a v Beskydech umocnil ještě ziskem bronzové příčky v kategorii padesátníků Josef Slezák. Ten ovládl časovku, v následných kopcovitých etapách však cyklistický matador ze Zlína první místo neudržel. ⋌(hot)