Zlíňanky po reprezentační přestávce podlehly moravskému rivalovi 27:31 a v tabulce bez možnosti postupu do vyřazovacích bojů zůstaly deváté.

„Snad se dobře nachystáme na play-out,“ doufá osmadvacetiletá Hradilová.

Jak se cítíte po derby? Vám se střelecky dařilo, ale týmu vaše branky stejně vítězství nepřinesly…

Chtěly jsme získat body. Víme, že doma hrajeme mnohem lépe než venku. Navíc s Veselím to vždycky bývají pikantní regionální souboje. Na utkání jsme se těšily, připravovaly. Bohužel příprava byla narušená reprezentačními srazy. I přesto jsme bojovaly, výkon byl o sto procent lepší než to, co jsme předvedly v Písku, kde to byl opravdu propadák.

Začátek vám vyšel, poměrně brzy jste vedli 4:1. Proč jste o náskok tak jednoduše přišli?

Přestala se nám dařit střelba. Měly jsme problémy v obraně, hlavně na středu. Do toho přišly vyloučení a v pěti se vždycky hraje hůř. Pak nám Veselí odskočilo na rozdíl čtyř branek. Toto manko jsme skoro celý druhý poločas dotahovaly. Bohužel se nepodařilo ztrátu umazat.

Jak moc se na vašich výkonech podepisuje absence několik spojek?

Bohužel si třetí hráčka v sezoně vážně poranila koleno. Chybí nám samé spojky, což je problém, protože současná házená je postavené právě na hře spojek. Nám to postupně odpadá a musí hrát mladé holky, které se do toho musí teprve dostat.

Vy jste v derby častokrát skórovaly z křídelních prostorů. Je to cesta pro další zápasy?

Všechno je to věcí přihrávek. Proti Veselí se mi dařilo, ale je to hlavně zásluha holek, které mi to do křídel krásně dohrávaly. Měla jsem nádherné střelecké úhly, šlo to samo (úsměv).

Bylo vidět, jak jste si zakončení užívala …

Je to tak. Někdy je zápas, kdy si s Andy (Očadlíková – pozn. red) říkáme, že jsme jak na atleťáku, když jenom běháme a žádnou přihrávku nedostaneme. V derby přihrávky byly. Jsem ráda, že z nich byly i góly. Bohužel body nám to stejně nepřineslo.

Přišlo my, jakoby brankářky ani na jedné straně příliš nezářily. Souhlasíte?

No, co dodat. V poslední době se holkám moc nedaří. Mají většinou výborné zákroky při šancích soupeřů ze šestky, ale dostáváme spíše laciné góly z dvanácti metrů. To je ale samozřejmě vina i obrany, která není tak kompaktní. Kdyby gólmanky věděly, že je tam blok, pohlídají si jednu stranu a hned je to o něčem jiném. Takže není to jenom věcí brankářek, ale souhry celého týmu.

Házená ženy HC  Zlín - SHK Veselí nad Moravou
S Veselím se dal uhrát lepší výsledek, míní trenér Spuchlák

Veselí navíc disponujeme obávanými střelkyněmi Olšovskou a Šustkovou, ke kterým se přidala i Veselková…

Přesně tak. Vymetly tam několikrát i pavučiny. Takové rány se těžko chytají.

Z tribuny to vypadalo, že jste se ve druhém poločase zaměřily hlavně na bránění reprezentantky Šustkové. Bylo taktickým záměrem pohlídat klíčovou spojku Veselí?

V šatně jsme si o přestávce řekly, že musíme být více důrazné, že musíme na ně chodit, hlavně na ruku. Potom jsme vytáhly obranu na agresivnější jedna pětku, možná i tím se naše hra trošku zlepšila.

Trenéři Spuchlák s Hudákem si po utkání postěžovali na nevhodný středeční termín. Jak se vám hrálo uprostřed týdne?

Pro mě jako pro pracující to bylo určitě těžší. Do haly jsem šla rovnou z práce. Mám radši zápasy o víkendu, kdy jsme odpočatá a lépe nachystaná. V sobotu nebo v neděli je to určitě lepší. Na druhé straně chápu, že jsou Velikonoce a že se zápasy předehrávají.

Vy s volným víkendem naložíte jak?

O velikonočním pondělí budu jako vždy s rodinou. Volný víkend si užiji nějakým relaxem. Navštívím wellness, už se na to moc těším.