„Velký rozdíl mezi oběma týmy nevidím. Zatímco my máme širší kádr, soupeř jej má asi o něco zkušenější. Bohužel v úvodních dvou duelech jsme z přemíry snahy udělaly více chyb, proto ztrácíme," označila za zatím rozhodující v sérii hrané na tři vítězství Budayová, kterou stále trápí poraněný prostředníček na odhodové ruce. „Zlepšuje se to, hrát se s tím dá. Ale stále jej nenarovnám, a proto chodím na rehabilitace a tejpuji jej," upřesnila.

Co bude tedy potřeba v sobotu, případně v neděli (vždy od 16 hodin) změnit?

Ani bych moc neměnila. Doma jsme vždy silnější, a pokud se jako ve druhém zápase budeme více soustředit a hrát od začátku zodpovědně, uspějeme. Také musíme být dostatečně agresivní, třebaže si na to prý soupeř stěžoval. Ale za hranou to rozhodně nebylo. Pokud se rozpomeneme na výkon z domácího duelu s Olomoucí, vyhrajeme oba víkendové duely!

Ostravanky zatím střelecky táhne Michaela Hrbková s 19 góly. Opravdu je neubranitelná?

Je sice kvalitní hráčka, ale nemyslím si, že by byla výjimečná, polovinu gólů totiž dala ze sedmičky. Naší obraně dělá více problémy Uhráková s Adámkovou, které dávají hře protivníka smysl. Poruba není neporazitelný soupeř, ovšem musíme být trpěliví, navíc nemáme co ztratit, oni musí. Pokud vyhrajeme v sobotu, dostaneme Ostravu pod větší tlak.

Jste odchovankyní ostravské házené, odkud jste ale před více než deseti lety odešla právě do Zlína. Znáte v Porubě ještě vůbec někoho?

Až na Milkovou s Leškovou z mého mládí již nikoho neznám. Navíc za mě se ještě hrávalo v Porubě, nyní to je v Přívoze. Lidé okolo se sice točí stejní, ale žádnou velkou vazbu již na klub nemám.

Proč Zlín prohrál zatím všech pět dosavadních zápasů play off?

Sice jsem kvůli zranění proti Slavii nehrála, ale co vím, tak to byly chyby, hlavně v obraně. Náš tým je kvalitní, má obrovský potenciál, ale asi ještě potřebuje nějaký čas k nabrání zkušeností. Zatím jich měl vždy více soupeř.

Trenér vám prý za zisku medaile slíbil bowling v jeho restauraci v Jihlavě. Zdá se, že to je zatím nedostatečný motivační prvek, že?

To si nemyslím, ale po pravdě jsem si o tom přečetla až v novinách, asi jsem u toho nebyla. Každopádně už samotná šance získat medaili je dostatečná motivace a já věřím, že nás ještě celý víkend i potom požene kupředu.

Kdo vyhraje titul?

Od začátku tvrdím, že Slavia, třebaže ještě bude muset zabrat. Most má sice širší kádr, ale kvalita je na straně Pražanek. Ve Slavii dobře pracují s mládeží, líbí se mi jejich herní projev.

Jste ve věku, kdy řada hráček končí kariéru. Tak jak příští sezonu?

Vedení jsem potvrdila záměr pokračovat, ale současně i možnost, že mohu ze dne na den skončit. Mé zdraví už není dobré. Na druhou stranu mi nyní dění v týmu v čele s trenérem dává smysl a láká ještě minimálně další rok hrát.