„Tak to není, nejsem zrádce! Už na přelomu kalendářního roku jsem kvůli florbalovému vyhoření vážně uvažoval o konci kariéry, ovšem chtěl jsem zkusit ještě rok a týmu pomoci. Věřil jsem, že to rok ještě vydržím. Bohužel, od začátku nového ročníku jsem cítil, že jsem totálně ztratil potřebný náboj a chuť, proto jsem po zápase s Královskými Vinohrady definitivně oznámil svůj konec," popsal 27letý bek Panterů, jehož rozhodnutí nezměnila ani diskuse s trenéry.

Hradil se intenzivně věnoval fotbalu 12 let. „Byl pro mě vším, žil a dýchal jsem pro něj. Za ty roky jsem ale byl přesycen z celého florbalového kolotoče, kdy jsem neměl volný čas pro sebe. V závěru už bylo čím dál složitější vše skloubit i s mou novou prací, kde jsem pak musel vše složitě dohánět. Změny priorit a pohled na život byly hlavním důvodem mého nedávného rozhodnutí," zopakoval.

Přestože s florbalem „sekl" již předminulý víkend, k žádnému oficiálnímu loučení s týmem ještě nedošlo. „Kluci toho nyní mají sami dost, nechám to na později. Rozhodně jsme se nerozešli ve zlém, spoluhráči mě chápou," věří Hradil, který se ale k návštěvě sobotního domácího utkání Panterů s FBC Ostrava (17) nechystá.

„Nyní se nedokážu dívat na florbal ani v televizi, navíc jsem ani nikdy nebyl na florbale v pozici diváka. Zatím se to ani nechystám měnit," řekl rozhodně.

A čemu nyní bude věnovat čas, který ještě nedávno téměř beze zbytku věnoval Panterům? „Kromě práce to bude cyklistika, která na rozdíl od florbalu mě časově nesvazuje. A to jak prostorem, tak časem. Záleží na mně, kdy a kde budu, navíc se mohu kochat krásami přírody. Toto je nyní pro mě velký balzám na duši," rozplýval se úspěšný sportovec.

„Zatím jezdím na amatérské úrovni, kde se věnuji hlavně silniční cyklistice, ale snažím se to kombinovat i s terénem," pousmál se Hradil.

Přestože nemá v plánu se k florbalu vrátit, palce svým Panterům bude držet. A obzvláště v této sezoně, která se pro Otrokovické vůbec nevyvíjí dobře.

„Na play off to asi nebude, ale věřím, že se kluci zachrání. Extraliga je opět vyrovnanější, už chybí jasní outsideři. Tým Panterů ale pořád má kluky, co to umějí a mají zkušenosti," je přesvědčen „sběhlík", podle něhož bude florbal jen růst.

„Zatím je tento amatérský sport stále nedoceněn. Poměr nároků a co dává je stále velký, ale určitě se to bude zlepšovat. Také hokej začínal od píky," dodal s úsměvem Michal Hradil.