„Nechci mezi tyčemi trapasit tak dlouho, aby mi pak diváci nadávali. Proto jsem rozhodnutý, že tato sezona je má poslední v kariéře," potvrdila aktuální jednička mezi tyčemi předposledního celku nejvyšší soutěže.

Toto nelichotivé postavení budou Zlínští chtít opustit již po nedělním domácím duelu proti Frýdku-Místku (od 16.00). „Rozhodně patří do kategorie porazitelných, o čemž jsme se už přesvědčili v prvním letošním duelu," potvrdil Mahušek.

I v něm jste v zápase dlouho vedli, ale jako v řadě dalších utkání jste na body nedosáhli. Proč se to nedaří?

Problém je psychického rázu a v nedostatku zkušeností. Možná hraje svou roli i velikost kádru, kdy nemáme adekvátní náhradu za všechny důležité posty a v klíčových momentech ztrácíme.

V boji o play off vám reálně ujel vlak. Jaká je motivace pro zbylá utkání základní části?

Především napravit si reputaci. Zatím nehrajeme podle našich představ, je potřeba nadchnout naše věrné diváky. I nyní ale naše šance na play off žije. Dokud je v i v teoretické rovině, nic nebalíme. Naopak.

Pak musíte bezpodmínečně porazit Frýdek-Místek, kde jste také sahali po bodech.

Souhlasím. Už u nich jsme měli na výhru, ale opět se objevil náš problém – báli jsme se vyhrát. To nás letos trápí.

Co tedy na Frýdek vymyslet?

Základem je výborná obrana, ze které se musíme pokusit o co nejvíce snadných branek z brejků. Čeká nás ale protivník s urostlými hráči, o to to bude těžší. Nebojíme se ale!

Opět bude chybět kolega Luňák. Jaké to je nastupovat bez něj za zády?

Není to problém. Máme několik talentovaných mladíků, na jejich výchově se nyní právě se Zdeňkem podílíme a předáváme naše fígly. (Úsměv.) Nejlepší škola je totiž samotný zápas.