Hlavně díky jejich účasti praskala želechovická beseda ve švech.

,,Tovární posádka je vždy velkým lákadlem, takže není divu, že v dosavadní historii se jedná o rekordní návštěvu naší besedy. A přesto, kolik zde dnes bylo diváků, musím všechny pochválit za disciplinovanost a poděkovat za jejich účast," děkuje přítomným divákům a posluchačům hlavní organizátor akce Jaroslav Krajča.

Ten počet návštěvníků odhadl na tři stovky. Spokojenost s průběhem akce panovala ale i mezi pozvanými hosty.

,,Děkujeme pořadatelům za pozvání a divákům za jejich účast. Je vidět, že zdejší kraj je opravdu rally zaslíbený, což zájem o zdejší besedu jen potvrdil. Divácká návštěva nás velmi mile překvapila," neskrýval nadšení  ze setkání s fanoušky v Želechovicích Jan Kopecký.

Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín . Ilustrační foto
Komplikace na cestě za pátým titulem! Sledge hokejisté ve finále ztrácejí

,,Diváci se zajímali nejen o dění kolem závodů samotných, ale zajímali je i docela odborné technické věci kolem našeho závodního vozu. Byl to opravdu velmi příjemný podvečer a jsme rádi, že jsme mohli být jeho součástí," doplnil svého kolegu ve voze spolujezdec Pavel Dresler.

Své plány na novou sezónu představil divákům například i domácí pilot Jan Jelínek, jehož tým zakoupil na novou sezónu vůz Škoda Fabia R5 z dílen Kresta Racing.

,,S tímto vozem máme v plánu s Petrem Ingrem odjet kompletní velký mistrák a domácí Rallysprint Kopná. Samozřejmě po přechodu z mitsubishi to pro nás oba bude především učební sezóna," řekl divákům v sokolovně zlínský pilot a úřadující mistr republiky v rally ve třídě 3. Miroslav Jakeš pak potvrdil své starty s vozem Škoda Fabia R5 rovněž v dvoudenních domácích soutěžích, s možností rozšíření o několik startů za hranicemi našeho území.

Kromě plánů pilotů na novou soutěžní sezónu si diváci vyslechli i spoustu zajímavých historek z kokpitu závodních vozů i ze zákulisí rally, a to především od zkušeného spolujezdce Emila Horniačka.

,,Stejně jako každý rok se zde fanda rallysportu rozhodně nenudil a dozvěděl se jistě i spoustu zajímavostí. Jsme moc rádi, že fandové nám zůstávají nakloněni a mi tak můžeme pomalinku začít připravovat další ročník. A samozřejmě můžeme slíbit, že se budeme opět snažit pozvat k nám do Želechovic co nejzajímavější jména domácí rallyové scény," slibuje fandům další z party organizátorů besedy Jan Pospíšil.

JIŘÍ HEJTMÁNEK

Galerka z testování Škody Motorsport na Žlutavách
Škoda Motorsport testuje na zlínsku novou Škodu Fábii R5