„Za předchozích jedenáct ročníků jsme na naší besedě uvítali více než sto různých osobností ze současnosti i historie rallyesportu. Nejenom z České republiky, ale i ze Slovenska, Německa a Polska. Ale úřadující mistry světa, ty jsme zde samozřejmě ještě neměli,“ hlásí s radostí hlavní organizátor besedy Jaroslav Krajča.

Tradiční rallye beseda, která začíná s úderem sobotní 17. hodiny, je již dlouhá léta koncipována právě jako setkáním fanoušků rallye sportu a pilotů či spolujezdců závodních vozů před zahájením nové soutěžní sezóny.

„Jsme nesmírně rádi, že posádka továrního týmu i přes náročný program přijala naše pozvání a v sobotu za námi dorazí. Po letech vyjednávání a vstřícného přístupu továrního týmu se nám konečně podařilo najít společný volný termín. Na besedě se tedy bude jistě nač těšit,“ slibuje další z organizátorů Jan Houšť, který má velký podíl právě na účasti tovární posádky.

Kromě posádky tovární škodovky, ale přijala pozvání i další spousta pilotů. A to včetně domácích jezdců Jana Jelínka či Miroslava Jakeše.

„Mimo výše zmíněných posádek se ale fanoušci mohou těšit třeba i na úřadujícího sedmnáctiletého mistra rallysprint série Petra Semeráda, nebo zástupce ze šampionátu historických vozů Martina Kučeru a Jaroslava Petráska. Něžné pohlaví pak bude zastupovat nejrychlejší žena domácího mistrovství Sandra Pokorná a jediným zahraničním hostem je legendární spolujezdec Emil Horniček ze Slovenska,“ upřesnil složení hostů Želechovice besedy další z organizátorů Petr Malaník.

Fanoušci se mohou samozřejmě těšit také na autogramiádu hostů a někteří vylosovaní šťastlivci i na svezení na špičkovém rallyovém trenažeru po boku pozvaných hostů. Zejména mladší generace fanoušků jistě ocení i výstavu aut na dálkové ovládání.

Autor: Jiří Hejtmánek