Luhačovický soutěžák se na start populární Barumky postaví možná vůbec naposledy. Ani příští rok se do mistráku vrátit nehodlá

„Pro nás je to pořád stejné. Barumku považujeme za ryze domácí závod, proto se na ni chystáme snad ještě pečlivěji než na všechny ostatní. Letos sice máme zkrácený program a toto je náš poslední start, o to víc jsme ale důslední při všech věcech, které s tím souvisejí," zdůraznil Kresta.

Není se co divit. Svou pečlivostí je pověstný, navíc nemá na starosti pouze svůj vůz, ale pomáhá i některým soupeřům. „Je to náročné, beru to však jako svou práci, která mě živí. Na autech pro další posádky trávíme snad ještě více času, aby naši klienti byli spokojení, ovšem ani u nás jsme nic neošidili. Příprava je maximální," ubezpečuje trojnásobný vítěz soutěže.

Ačkoliv mu v podstatě o nic nejde, neboť vzhledem k omezenému počtu závodů v tomto ročníku nemá šanci dosáhnout na medailové příčky v hodnocení domácího mistrovství, rozhodně nepojede pouze na výlet.

„Barumka je velký a prestižní podnik. Každý se na něm chce ukázat v co nejlepším světle, odprezentovat svoje partnery a dojet do cíle. U nás je to stejné," uvedl rodák z Trnavy na Zlínsku.

Coby tradiční účastník zlínské soutěže už moc dobře ví, jaké nástrahy na něj během víkendu číhají. Nic nového a překvapivého organizátoři nepřidali. „Rychlostní zkoušky jsou v podstatě pořád stejné. Něco se jede v opačném směru, něco se lehce pozměnilo, všechny úseky ale známe," podíval se do itineráře Kresta.

Dokonale toho dokázal využít v loňském ročníku, kdy si i v nadupané konkurenci dojel pro stříbrný post. „Krásný výsledek, potěšil nás. Určitě by nás uspokojil i letos, ale nemá cenu cokoliv předjímat. Pokud navážeme na výkon z Bohemky, kde jsme se přetahovali s Honzou Kopeckým a Vencou Pechem o vteřinky, můžeme dobře dojet i tady," věří pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Pokud by se to povedlo, šlo by možná o jeho poslední úspěch na Barumce. Jak již bylo zmíněno, někdejší účastník mistrovství světa letos hodně zredukoval svůj program, původně dokonce nechtěl vůbec závodit a dá se očekávat, že v dalších letech se bude na tratích vyskytovat čím dál méně.

„Co bude dál, zatím vůbec neřeším. V duchu profesionálního přístupu však Barumka bude posledním závodem. Ale stále budu mít auto k dispozici, takže se třeba někde objevím. Nicméně nepodnikám žádné kroky, abych v příštím roce v domácím šampionátu startoval," nechal se slyšet 37letý pilot.