„V podstatě jsem v úmorném vedru vsadil na jistotu. Vzhledem k náskoku se již nemusím pouštět do velkých soubojů s mým přímým konkurentem Hrabským, navíc jsem šetřil motocykl, který byl připraven na prodej," vysvětlil 38letý závodník, který tak vždy viděl záda vítězného Kosmáka a stříbrného Hrabského.

„Naše trojice ujela zbytku startovního pole a dle pořekadla Když se dva perou, třetí se směje jsem čekal na jejich chybu. Ta ale nepřišla," posteskl si s úsměvem bývalý český šampion, jenž mění svou čtyřtaktní suzuki za o dva roky novější model hondy.

„Věřím, že budu opět rychlejší. Svou premiéru na ní si odbudu příští neděli v Petrovické kotlině, kde se jede velký mistrák. Těším se o to více, že se na domácí trati svezu po dlouhých deseti letech. V minulosti mě o tento závod připravovala zranění nebo technické problémy," zavzpomínal Hrabica, pro něhož zde bude cílem kvalifikovat se do superfinále.

„Nejdůležitější ale bude zvládnout poslední dva závody v rámci přeboru Moravy ve Zděchově a Dlouhé Loučce. Udělám maximum, abych na titul dosáhl," slíbil s úsměvem Hrabica.