„Nutno podotknout, že můj přímý konkurent o prvenství Hrabský se po pádu v kvalifikaci zranil a do rozjížděk nenastoupil. S tímto vědomím jsem proto v závodě vsadil na jistotu a hlídal svou třetí příčku. Vítězný Kosmák totiž má prioritu ve velkém mistráku a Brabec jezdí jen závody v okolí Brna, proto mě v celkovém hodnocení seriálu nemohli ohrozit," uvedl na vysvětlenou 38letý zkušený motokrosař.

Během nedělního měření sil si navíc poprvé vyzkoušel speciální tvrdé pneumatiky. „Po pádu na startu druhé rozjížďky už je asi hned tak zase nenasadím, hrozně kloužou," smál se s odstupem času bývalý český šampion, který má v Přeboru Moravy slibný 32bodový náskok.

„Vyhráno stále nemám, před námi jsou ještě tři závody. Rozjeté to ale mám slibně. Pokud nepřijdou zranění nebo technický problém, měl bych vedení udržet," věří pilot a trenér v jedné osobě, který si za odměnu naordinoval týden dovolené.

„Dařilo se i mým klukům. Mezi juniory dojel Tögel druhý, lídr šampionátu Kupčík čtvrtý a mezi čtyřtakty bral stříbro i Číž," upřesnil.