,,Měření sil s celkovým převýšením 1100 metrů v okolí Lesnice s cílem u kostela sv. Anny poblíž Opole, bylo zároveň prvním dílem silničního Česko – Polského poháru a prestižní podnik byl zařazený i do polské série silničních maratonů. Ve všech kategoriích se ho zúčastnilo 480 cyklistů," prozradil Ivo Odvárka. Ten se od začátku snažil být aktivní.

,,Nicméně startoval jsem zhruba uprostřed balíku, takže jsem se jedno celé kolo dostával dopředu. Poté jsme se zejména s ostatními klubovými kolegy pokoušeli několikrát o únik, ale žádný se nám nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. Ve sjezdu při nájezdu do posledního kola nastoupil jeden polský soupeř. Já jsem ho záhy dojel a poté jsem s ním na trati spolupracoval.

Ze zadní pozice nás však dostihlo dalších šest Poláků a také Jiří Slavík. S Jiřím jsme se střídali v držení tempa, ostatní ovšem taktizovali a proto se k nám hlavní peloton nepříjemně přibližoval. V závěrečném stoupání se mi však minimální náskok na první příčce mezi čtyřicátníky podařilo udržet," popsal vývoj závodu Ivo Odvárka, v jehož společnosti obsadil ještě Tomáš Galuška třiadvacátou příčku.

V Polsku si zazávodili i další jezdci zlínského FORCE KCK Cykloteamu. V hlavní mužské kategorii do 29 let získal Michal Hradil šestnácté místo a Martin Josefík skončil sedmnáctý. Mezi třicátníky vybojoval Jiří Slavík stříbrnou příčku. V kategorii padesátníků bral Ladislav Pelc pátou pozici a Radomír Zvoníček mezi nimi dojel devatenáctý.

Lubomír Hotař