,,Start byl u zlínského Stadionu mládeže. Potom jsme oběhli v protisměru atletický ovál. Následně se běželo po hlavní cestě směrem na Kudlov. Za papírnama se odbočilo do prava do prudkého 150metrového kopce v lese.

Poté jsme ještě běželi po kudlovských ulicích Na Vrchovici, Modrá, Zelená a do cíle na točnu městsé hromadné dopravy," popsal novou trať vítězný Martin Hečko. Ten se zpočátku pohyboval na druhé příčce.

,,Vpředu byl s mírným náskokem Robert Kadlík. Já jsem si hlídal čelo zbytku startovního pole. Ovšem do terénu už jsem vybíhal na první pozici. V nejprudším kopci se mi navíc podařilo vybudovat rozhodující náskok na Janečku. Svaťa se mě však později dotahoval, ale v závěru se mi jeho atak podařilo odrazit," popsal vývoj závodu mužů Hečko.

Mezi ženami vyhrála Jana Žaludková z Lukova, která v barvách Cyklogatu Malenovice zaběhla čas 21:27. Druhé místo brala Lucie Javorová z Hvozdné (Valachbajk Team, 21:56), ziskem bronzové pozice se pyšní Jana Kadlíková (Kudlov, 26:30).

,,V porovnání s minulými ročníky se trať změnila k lepšímu. Letos se mimo stálé úvodní silniční pasáže běželo také v lese. Měla jsem sice těžké nohy, ale protože mám kopcovité podniky ráda, tak jsem se snažila závod užít. Po startu ovšem byla chvíli na čele Javorová. Po kilometru jsem ale moji největší soupeřku seběhla a hned záhy jsem se dostala na první příčku. Náskok na vítězné pozici se mi poté až do cíle dařilo neustále mírně navyšovat," potěšilo Janu Žaludkovou. (hot)