Česká republika pod vedením kouče Petra Hemského v sestavě s jediným zlínským reprezentantem Martinem Vozdeckým v Saturn aréně postupně ve skupině porazila Velkou Británii 5:4 v prodloužení, pak prohrála s Finskem 4:8 a skupinu zakončila vítězstvím nad Švédskem 7:4.

„V duelu s Velkou Británií jsme inkasovali zbytečné góly. Soupeř si věřil, ale branka Kubice v prodloužení nám přece jenom zajistila předpokládanou výhru. V souboji s Finskem jsme se neustále bránili. Bylo to naše nejhorší reprezentační střetnutí za poslední sezony. V partii se Švédskem jsme byli chvíli nervózní, ovšem s přibývajícími minutami jsme přebírali iniciativu a nakonec se nám podařilo Seveřany zaslouženě překonat," zavzpomínal na úvod turnaje Vozdecký.

Národní tým ve čtvrtfinále nastoupil proti domácímu Německu. Duel však prohrál 5:6 po samostatných nájezdech. „Ve vyrovnaném měření sil nám Němci dali tři góly z přesilovek. Škoda že jsme v prodloužení neproměnili dvě velké šance, a tak se při samostatných nájezdech přiklonilo štěstí na stranu soupeře," litoval autor tří branek v zápase Martin Vozdecký.
Česko tak bylo nuceno hrát skupinu o 5. – 8. místo.

Záchranu v elitní společnosti mu zajistila teprve výhra 5:4 opět až po samostatných nájezdech se Švédskem. Ten rozhodující proměnil Vozdecký. „V dramatickém utkání jsme prohrávali 1:2 a 3:4. Tentokrát se ale víc štěstí usmálo na nás," oddechl si člen klubu IHC Devils Zlín, který většinu šampionátu odehrál ve formaci s Luďkem Brožem a Tomášem Demelem.
Příští rok se mistrovství světa koná opět v Německu, tentokrát v Drážďanech.

Lubomír Hotař