„Jsem strašně rád, že mohu v tento nejkrásnější čas za svou rodinou – rodiči a bratry. Loni jsem totiž kvůli italskému angažmá poprvé v životě strávil Vánoce mimo domov," přiznala 24letá posila extraligového nováčka.

Právě na čas, kdy se pravidelně schází se svou rodinou, se nejvíce těší. „Moc rád si po náročném roce odpočinu. Samotná oslava ale proběhne až v závěru mé dovolené. V Srbsku totiž slavíme pravoslavné Vánoce, Štědrý den a rozdávání dárků tak probíhají až z pátého na šestého ledna," s úsměvem upřesnil Pavič, který s nákupy dárků začne až doma.

„Stejně jako vy si pod stromeček nadělujeme nejrůznější věci, především ty praktické," pousmála se zlínská spojka, která v průměru za dárky utratí okolo sto eur.

„A na jaký dárek nejraději vzpomínám? Na házenkářský míč, který jsem dostal v době, kdy jsem byl na prvním stupni základní školy," zavzpomínal.

Ze štědrovečerní večeře se přitom nejvíce těší na jehněčí maso.

„To společně s vepřovým a stejně jako u vás rybou nechybí na stole," pousmál se sympatický házenkář, k jehož nejoblíbenějším pohádkám patří ruská pohádka Mrazík. „Nechybí ani společné procházky a návštěva kostela. Už se na Vánoce moc těším, je to můj nejoblíbenější svátek v roce," zopakoval Anonije Pavič.