„S výkonem ve Starém Městě jsme být spokojení opravdu nemohli. Sice jsme vyhráli první set, pak jsme ale zkazili koncovku druhého setu, špatně jsme odehráli třetí set a ve čtvrté sadě jsme znovu nezvládli koncovku," líčil hlavní trenér zlínského mužstva Roman Macek.

Příčiny nečekaného výsledku našel hned. „Jednak jsme šli do utkání z plné přípravy, jednak jsme se na něj dostatečně nekoncentrovali a náš výkon podle toho vypadal. Navíc soupeř hrál opravdu dobře a nedělal chyby," ocenil představení nováčka ze Starého Města zlínský kouč.

Fatra si nicméně vzala ponaučení k srdci a nad Brnem vzápětí dvakrát dominovala.

„V těchto utkáních už byl náš výkon kvalitní a přístup k zápasu odpovídal našim představám. Silného soupeře jsme jednoznačně přehráli i na body a věřím, že podobnou hrou se budeme prezentovat také v sobotu," připomněl Macek ostrý začátek nejvyšší domácí soutěže, v němž Fatra přivítá ve své hale ČZU Praha.

Pozitivní je podle něj také skutečnost, že Zlínským se vyprázdnila v závěru přípravy marodka a do posledních přátelských zápasů mohli nastoupit v plné síle.

„Nikoho jsme nemuseli šetřit a zdravotní stav mužstva směřuje k optimální variantě. Příprava byla letos poměrně dlouhá, teď už se všichni těšíme na mistrovské duely," dodává hlavní trenér Fatry.