Nejlépe si vedl maďarský reprezentant a držitel světových rekordů Denes Kanyo, který vyhrál disciplíny 50, 200 a 400 metrů na hladině a 200 metrů pod vodou.

„Získal také prvenství v soutěži o nejlepší výkon a to nejlepším bodovým ziskem na trati 400 metrů na hladině," prozradila organizátorka soutěže Jarmila Slovenčíková.

Maďarskému závodníkovi zdatně sekundoval Němec Christian Hora. Mistr světa na šest kilometrů na volné vodě z roku 2009 tentokrát ve Zlíně dominoval na tratích 400 a 800 metrů pod vodou a 1500 metrů na hladině. Ve sprintech vyčníval Martin Mazač z Nového Jičína.

Ploutvové plavání Nemo trophy 2012V ženách se prosadily české závodnice. Velmi dobře si vedla mladá nadějná sprinterka Klára Křepelková z Nového Jičína, která vyhrála ve výborných časech disciplíny 50 a 100 metrů pod vodou. Zkušená Zuzana Svozilová z Olomouce vyhrála disciplíny 100, 200, 400 a 800 metrů na hladině.

„Na trati 100 metrů na hladině navíc vytvořila nový český rekord časem 43,87 sekundy," poznamenala Slovenčíková.

Hlavní závod letošní Nemo Trophy – dvoustovku pod vodou, vyhrál u mužů již zmiňovaný Maďar Denes Kanyo. V ženách tuto disciplínu ovládla Barbora Sládečková startující za Olomouc. Soutěž klubů vyhrála Laguna Nový Jičín před Murénou Szeged a Olomoucí.

Zlínské Nemo se v silné konkurenci neztratilo, v soutěži klubů skončilo sedmé. Nejlepší výkony předvedli Beata Polišenská, Vladimír Soviš a Radek Kordula. Mladší závodníci z oddílu TZP Nemo se až tolik neprosadili, ale posbírali cenné zkušenosti.