Sokoli z Prštného porazili Otrokovice 6:4. ,,Povedl se nám nástup do zápasu, když jsme si na jeho začátku vypracovali vedení 3:0. Hosté se ovšem nevzdali a později vyrovnali na 4:4. Závěr střetnutí už ale znovu ovládlo naše družstvo," potěšil skalp rivala smečaře domácích Petra Pastyříka.

Na vítězství jeho družstva mělo nakonec vliv také štěstí. ,,Zvládali jsme dramatické třísetové duely a dařilo se nám i v obraně," našel dvě hlavní příčiny úspěchu svého kolektivu Pastyřík.

,,Domácí měli kvalitu v soubojích dvojic, v nichž získali tři body. Utkání na svoji stranu ale definitivně zlomili až v jeho závěru, když za stavu 4:4 zdolali Nováček s Kasalou Jahna s Willertem a poté si poradili Pastyřík s Honyszem s naším duem Úruba – Hnaníček," konstatoval smečař Otrokovic Ladislav Bršlica. Ten tvrdí, že derby by slušela spíše remíza.

,,Prštné se ovšem mohlo spolehnout na téměř bezchybného Ivo Nováčka, který byl u čtyřech bodů svého týmu. Nás navíc ještě limitovalo lehčí zranění kolene Jaroslava Willerta," konstatoval Bršlica.

SOKOL PRŠTNÉ – NK JISKRA OTROKOVICE 6:4 (14:12)

Body: Prštné: Pastyřík – Honysz 2, Nováček – Kábela, Nováček – Kasala, Kábela – Nováček – Furst, Nováček.
Otrokovice: Ladislav Bršlica – Jahn – Macků 2, Úruba – Willert – Hnaníček, Ladislav Bršlica – Macků.

Lubomír Hotař