O osudu duelu paradoxně rozhodl Jan Zapletal, hráč Zlína, který v celku z hlavního města hostuje. Ten totiž nejprve dokázal odpovědět na premiérovou trefu v české extralize Mariana Ligdy, aby pak po skončení řádné hrací doby (1:1) v následných samostatných nájezdech jako jediný ze všech exekutorů uspěl.

„Nemyslím si, že by byl až tak výjimečný hráč. Jeho střely do horní poloviny jsou vždy nebezpečné a v sobotu měl i potřebné štěstí," okomentoval výkon hrdiny zápasu ve sparťanském dresu zlínský trenér Tomáš Sedláček, který se mimo jiné hodně chytal za hlavu po poslední spálené superšanci Pavla Juliny.

„V poslední minutě jsem se ocitl sám před ležícím Vápenkou a střelou jsem zvedl puk nad něj, ale on, nevím jak, tam ještě stihl natáhnout hlavu a puk jej do ní trefil," posteskl si zlínský bek.

„Jsem zklamaný z výsledku, protože jsme byli lepším týmem, Spartu jednoznačně přehráli. Bohužel jsme dali jen jeden gól, neměli štěstí v koncovce. I přese všechno nemám velice co týmu vytknout," je i s odstupem času přesvědčen Sedláček.

Zlínskému týmu v sestavě chyběli dva klíčoví hráči Šafránek a Stodůlka. Na to se však kouč nechtěl vymlouvat. „Každý hráč chybí, ale zde bych problém neviděl. Ano, Šafránek je výborný útočník a střelec stejně jako ofenzivní Stodůlka. Ale i bez nich se dalo vyhrát, měli jsme na to," zopakoval.

Sledge hokejisté Lappu již pár hodin po utkání ze sebe setřásli zklamání a smutek a již se dívají k budoucnosti a semifinálovým odvetám. Ty bude první únorový víkend hostit právě Zlín.

„Kluci z porážky nedělají tragédii, myslí pozitivně a stále věří v úspěch, třebaže jsme trochu v koutu, kdy soupeř v příštím duelu může a my musíme," uvědomuje si zvýšený tlak na své svěřence trenér, který ale nijak zásadně přípravu v příštích dnech měnit nebude.

„Možná zařadíme více nájezdů a zkusíme i střely. Více ale už asi nezměníme. Stejně tak nevím, v jaké síle nastoupíme. Ale v tuto chvíli ještě nevím o žádné omluvence," dodal optimisticky Tomáš Sedláček.

SPARTA PRAHA – LAPP ZLÍN 2:1 PO SAM. NÁJ. (0:1, 1:0, 0:0).

Branky a nahrávky: 16. Zapletal (Raul), rozh. sam. náj. Zapletal – 11. Ligda (Julina).

Lapp Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Štít, Hábl, Palát, Šnajdar, Ligda, Bejvl. Stav série: 1:0.