Odložilík měl v té době náskok deseti vteřin na druhého Martina Vlčka a zřejmě ve snaze o udržení nebo navýšení náskoku neudržel Odložilík svůj Ford Fiesta R5 chvíli po startu osmé rychlostní zkoušky na jednom ze šotolinových úseků na trati, přičemž skončil na střeše v korytě potoka.

Posádka naštěstí havárii přestála bez újmy, ovšem totéž se již nedalo říci o jejich voze, který doznal značných kosmetických úprav na karosérii. Vítězství tak spadlo do náruče posádce druhého fordu, přičemž Martin Vlček se tak mohl radovat z premiérového vítězství ve Vyškově.

,,Dojmy z vítězství jsou samozřejmě parádní. Sice nám příliš nevyšel úvod, kdy jsem auto přetočil v jednom z odbočení a musel couvat, ale jinak jsme si souboje na zdejších tratích náramně užívali a stihli i vyzkoušet nějaká nastavení na nadcházející soutěž v Českém Krumlově. Bohužel je škoda nešťastného odstoupení Romana Odložilíka, ale taková prostě rally také je," litoval předčasného konce souboje o vítězství Vlček, který zjistil odstoupení svého soupeře až v cíli rychlostní zkoušky.

Úřadující domácí šampion Jan Kopecký ovládl stylem start - cíl úvodní podnik TrueCam MČR v Rally - 36.Janča Valašská Rally Valmez 2017. Druhého v cíli Václava Pecha porazil o více než minutu.
Hattrick dokonán. Valašskou rallye opět ovládl Kopecký. Zcela suverénně

,,Kolem trati v místě havárie se nás trochu chaoticky snažili zbrzdit diváci. V rychlosti se těžko poznává, zda fandí nebo se něco přihodilo. Odložilíkův vůz totiž nebyl vůbec vidět a trať byla čistá, takže jsme normálně pokračovali dále v jízdě," popsal moment při průjezdu kolem havarovaného vozu vítěz soutěže.

Podobné pocity zažíval i za Odložilíkem startující Jaromír Tarabus, který stejně jako na domácí Kopné dokončil vyškovskou soutěž na druhém místě.

,,Diváci nás trochu zmátli a já se jim teď omlouvám, že jsem na ně v cíli vložky nadával. Auto totiž nebylo vidět, ani nějaké stopy po havárii, takže jsme kolem projeli normálně. Samozřejmě teď vím, že diváci se nás zcela správně snažili přibrzdit, neboť kluci zřejmě v tu dobu ještě byli v autě," uvědomil si na cílové rampě zlínský pilot Fordu Fiesta R5.

Tarabusovi se příliš nevydařil začátek, což nejspíš rozhodlo o jeho druhém místě.

,,Asi to jinak neumíme, než dojíždět druzí," pravil s úsměvem na tváři.

,,Zase se nám totiž nepodařilo zachytit úvodní tempo soupeřů, což je škoda. Výsledek tak mohl být i lepší. Jinak jsme ale s výsledkem spokojeni. Auto bylo parádně připravené a i tratě zde nás mile překvapily," pravil nadšeně Tarabus, který ve Vyškově startoval po hodně dlouhé době.

V sobotu 6. května 2017 se na zlínském náměstí Míru konal sraz vozů Porsche.
FOTO, VIDEO: Zlínské náměstí zaplnili naleštění "poršáci"

Hlavní kategorií Rallysprint série je ale soutěž pilotů s jednou poháněnou nápravou. Podobně jako na úvodním podniku ve Slušovicích se i zde vedlo zlínské posádce Egon Smékal - Petra Němcová.

Posádka Citroënu DS 3 R3T MAX vyhrála s náskokem jedenácti vteřin na druhého Matěje Kamence s Peugeotem.

,,Bylo to opravdu hodně složité. Nedařilo se nám totiž úplně nejlíp trefit nastavení vozu. Postupně nám ale někteří ze soupeřů odpadli a docela jsme se i dostali do tempa. Jsem tedy moc rád, že se nám tady podařilo po dvouleté pauze opět vyhrát," oddechl si v cíli zlínský pilot, kterému ani tratě na vyškovsku příliš nesvědčí.

,,Mám raději techničtější tratě. Tady se jede hodně rychlých úseků, které navíc ztěžují i šotolinové pasáže. Naštěstí se oproti loňsku alespoň jelo na suchu, i když v některých místech se hodně prášilo. Vítězství si samozřejmě moc vážíme a na další soutěži v Mostě se na něj i pokusíme navázat," slibuje Smékal.

Rallysprint série bude pokračovat o prvním víkendu v okolí mosteckého autodromu, kde se po loňském výpadku opět odehraje The Most Rally.

Na osmdesát posádek Valašské rally slavnostně odstartovalo.
Startuje rallyová sezona, ale i hon na Kopeckého. Dosáhne na hattrick?

Výsledky XXV. Rally Vyškov 2017 celkově:

.
1. Vlček - Žáková Ford Fiesta R5
2. Tarabus - Trunkát Ford Fiesta R5 +5,0
3. Trněný - Doerr Škoda Fabia WRC +53,9
4. Trnovec - Staněk Ford Fiesta R5 +1:26,8
5. Firla - Jůrka Mitsubishi Lancer Evo IX +1:55,4
6. Jelínek - Ingr Mitsubishi Lancer Evo IX +2:16,3
7. Hanuš - Timko Ford Fiesta R5 +2:57,7
8. Nešetřil - Středa Porsche 997 GT3 +2:58,6
9. Smékal - Němcová Citroën DS3 R3T Max +3:16,9
10. Zpěvák - Kubala Škoda Fabia S2000 +3:20,6

Výsledky XXV. Rally Vyškov 2017 Rallysprint série:

1. Smékal Egon - Němcová Petra Citroën DS3 R3T Max 45:59,3
2. Kamenec Matěj - Jurka Adam Peugeot 208 R2 +11,1
3. Horák Michal - Zapletal Karel Opel Adam R2 +36,4
4. Nekvapil Lukáš - Koscelník Roman Opel Adam R2 +32,2
5. Březík Adam - Voltner Karel Peugeot 208 R2 +41,8
6. Knápek Tomáš - Horák Ivan Peugeot 208 R2 +54,7
7. Zedník Petr - Pražák Milan Ford Fiesta S1600 +54,8
8. Svačina Marcel - Hlisnikovský Libor Peugeot 208 R2 +1:01,5
9. Dohnal René - Švec Roman Peugeot 208 R2 +1:13,1
10. Mika Pavel - Strnad Radim Renault Clio R3 +1:21,0

Průběžné hodnocení RI Okna Rallysprint série 2017:

1. Egon Smékal 60b
2. Matěj Kamenec 34 b.
3. Michal Horák 28b.
4. René Dohnal 26 b.
5. Nekvapil Lukáš 20 b.
6. Svačina Marcel 20b.

JIŘÍ HEJTMÁNEK