,,Do sezony jsem šel s cílem obhájit pozice z loňského roku, což se mi téměř podařilo splnit," pochvaluje si specialista zejména na kopcovité podniky Odvárka.

Ten letos absolvoval ve Slezském poháru a Lašské silniční lize celkem pětadvacet závodů, v nichž skončil osmnáctkrát na bedně. Jeho bilance je osm vítězství, šestkrát dojel na druhém místě a čtyřikrát získal bronzovou pozici.

,,Nejvíc si cením prvenství v podniku Slezského poháru v Memoriálu Aloise Dohnala, kde jsem druhému v pořadí Kokešovi v cíli nadělil víc než osm minut. Potěšila mě i výhra v etapáku s výjezdem na Lysou horu a zisk třetího místa v časovce na amatérském mistrovství republiky," pochlubil se cyklista ze Zlína.

Ten letos najezdil kolem 13 000 kilometrů, z toho je přibližně 2000 závodních a úspěch ve Slezském poháru oslavil originálně, a to zmrzlinou.
Odvárka ovšem ví také o svých slabinách.

,,Nejdou mi závody, kde se do cíle dojíždí hromadně, a to jsou spurty a kritéria," přiznal.

V současné době se už sedmačtyřicetiletý cyklistický matador připravuje na další sezonu.

,,Začal jsem v sobotu 1. listopadu a zimní kilometry, kterých by mělo být kolem 6000, budu najíždět hlavně při týmových trénincích o víkendech. Přípravu si zpestřím běháním, na běžkách, ale také plaváním a v posilovně. Na první závod v roce 2015 bych měl vyrazit v dubnu ve Velké ceně Dukovan," prozradil Ivo Odvárka, který si pochvaluje i neustálou pohodu ve zlínském klubu.

,,Hodně si vážím podpory Force KCK Cykloteamu Zlín a manažera pana Kmenty. Bez nich bych na takové výsledky nedosáhl," děkuje závěrem Odvárka, jenž si v klubu nejvíc rozumí s Lukášem Matulou, Josefem Slezákem a Radkem Zvoníčkem. ⋌(hot)