Vítězný profesionál Jiří Ježek z týmu Das Duratec na Hané dominoval ve stejném čase. Třetí místo získal Daniel Pápež (Cyklisti Trnava, 3:59:14). Tomáš Galuška skončil v této společnosti osmý (4:09:11) a Milan Sedlář osmnáctý (oba FORCE KCK Cykloteam Zlín, 4:35:40).

,,Už na třetím kilometru jsme se s klubovým kolegou Jiřím Slavíkem dostali do úniku tříčlenné skupinky. Původně jsme měli v plánu, že společně vyjedeme první větší stoupání za Pavlovicemi a potom se vrátíme zpět do hlavního pelotonu. Nakonec jsme v předu zůstali spoustu dalších kilometrů. Projeli jsme Bystřicí pod Hostýnem a ve stoupání na Tesák už jsme zbyli v čele pouze se Slavíkem. Ten také na Tesáku vyhrál vrchařskou prémii. Teprve až u Fryštáku nás dojela dvojice soupeřů. Já jsem s nimi ještě vydržel stoupání na Hadovnu a následný sjezd na Rusavu. Na Grapech mi ovšem začaly docházet síly. Nicméně kluci z týmu takticky brzdili tempo vedoucí, zhruba třicetičlenné skupiny a ta mě dojela až na 110 kilometru za Oprostovicemi. Byl jsem stále dost unavený, ovšem v tříkilometrovém kopci za Týnem nad Bečvou se začalo nastupovat a tak na odpočinek nebyl čas. Naštěstí u závěrečného spurtu jsem nechyběl a v něm jsem mezi čtyřicátníky vybojoval druhé místo," popsal vývoj závodu Ivo Odvárka.

Na střední 136 kilometrové trati letošního Mamut Touru se představili i další reprezentanti zlínského FORCE KCK Cykloteamu.

V hlavní kategorii mužů do 29 let dojel Martin Josefík jedenáctý (3:59:24) a Michal Hradil dvanáctý (4:03:23). Jiří Slavík mezi třicátníky bral osmou příčku (3:57:21) a Jaroslav Marek mezi nimi dojel jedenáctý (3:59:15).

Lubomír Hotař