Druhé místo vybojoval Piotr Szafraniec z Polska (32 bodů), třetí pozici obsadil židlochovický Petr Majkut (PM Bike, 11 bodů).

,,Zhruba po pěti kolech jsem se dostal do tříčlenného úniku. Z něho jsem záhy odjel a pak už jsem na ostravském okruhu až do cíle kroužil sám. Při průjezdu do každého kola jsem si proto připisoval potřebné body a ty mi v konečném účtování kritéria zajistily jednoznačné prvenství," radoval se Ivo Odvárka.

Nejpovedenější závod v letošní sezoně ve Slezském poháru má za sebou v hlavní mužské kategorii Michal Hradil, jenž v této společnosti obsadil ziskem 19 bodů bronzovou příčku. Vyhrál Josef Dužík (Bike Club Ostrava, 47 bodů) před Jakubem Bitnerem z formace Inlife Cycling Team (38 bodů).

,,Od začátku jsem se snažil být aktivní. To se mi vyplatilo, neboť jsem se brzy dostal do úniku. Nejprve do čtyřčlenného a později jsme zbyli v čele pouze s Dužíkem a Bitnerem. Protože jsme všichni dobře spolupracovali, tak nás z ostatních soupeřů už nikdo bodově nedostihl. A to i přesto, že nás hlavní peloton pět kol před cílem dojel," radoval se z cenného výsledku Michal Hradil.

V Ostravě se představili ještě tři jezdci zlínského Force KCK Cykloteamu. Mezi třicátníky skončil Jiří Slavík šestnáctý, ve čtyřicátníkách Milan Sedlář třiadvacátý a v kategorii padesátníků dojel Radomír Zvoníček pátý. (hot)