„Vyslal jsem do Prahy svého zvěda, který by měl doladit startovní listinu našeho mítinku. Z těch nejznámějších jmen jde především o výškaře Bábu a koulaře Staška. Pokud absolvovali mítink v Praze bez zranění a zůstalo jim trochu sil, tak se objeví u nás," prozradil manažer mítinku v Otrokovicích Michal Petřík.

Mítink organizovaný atletickým oddílem TJ Jiskra Otrokovice začne ve čtvrtek dopoledne od 9.30 hodin.

Nejdříve budou v Městské sportovní hale soutěžit mládežnické kategorie. Hlavní program odstartuje v 15.30 hodin a zakončen bude od 19 hodin vrhem koulí mužů.

Velkou hvězdou Metal-PS Mezinárodního halového atletického mítinku Otrokovice bude bulharský koulař Georgi Ivanov, účastník olympijských her. Jeho osobní halový rekord má hodnotu 20,82 metru.

„Čekáme, že se rekord mítinku posune za dvacet metrů, což už je hranice kvality. Jednáme ještě s Martinem Staškem, který je naším odchovancem, ale u něho stejně jako u některých dalších bude záležet, jak to s nimi dopadlo v Praze," zdůraznil Michal Petřík.

Další velkou osobností, která se představí na čtvrtečním mítinku v Otrokovicích, bude Adam Sebastian Helcelet, bronzový z loňského mistrovství Evropy v atletice do 23 let v desetiboji a účastník mistrovství světa s osobním rekordem 8252 bodů.

„Kromě Helceleta tady bude i jeho tréninkový kolega Sedlák. Chybět nebude ani sedminásobný slovenský šampion ve vícebojích Andrej Bician," potvrdil manažer mítinku.

V Otrokovicích přivítají v trojboji rakouské reprezentantky, sestry Verenu a Katrin Preinerovy. „Hodně stojíme o výškaře Bábu. Jeho příjezd vidím tak padesát na padesát. Pokud by se to nepovedlo, máme tady dva běloruské reprezentanty s výkony kolem 220 cm. Je téměř jisté, že jako host přijede Šárka Kašpárková, která náš mítink dlouhodobě podporuje," dodal Michal Petřík.