V sobotu se však nic podobného konat nebude, přestože samotný soutěžák měl tento podnik zapsaný v úvodu ročníku ve svém itineráři.

„Po nehodě na Bohemce jsme ale museli závěr sezony trochu překopat. Oprava auta nás stála poměrně dost peněz a v rozpočtu už nevyšly finance na poslední sprint celého roku. Samozřejmě nás to mrzí, protože se jedná o srdeční závod, na druhou stranu v něm už pro nás o nic nešlo. Jen o pobavení,“ vysvětlil Orsák.

Jeho letošní priority byly postavené úplně jinak. Pravidelně se účastnil velkého domácího mistrovství, v němž nakonec obsadil v ostré konkurenci velmi sympatickou sedmou pozici, a na přání svých partnerů se nechal vidět také na Slovensku. Tam své účinkování zakončil během uplynulého víkendu v Košicích.

„Vůbec jsme si nevedli špatně. Po pátém místě v Příbrami jsme se loučili se ctí i u našich východních sousedů. Čtvrté místo absolutně a druhé v rámci slovenského šampionátu bylo naším letošním maximem. V závěru sezony se nám opravdu dařilo,“ pochvaloval si rodák z Valašských Klobouk.

Sladká tečka v podobě startu na vsetínském sprintu by se proto jistě hodila, ovšem finanční situace rozhodla jinak. „Doma ale sedět určitě nebudu. Na závod se přijdu podívat. Poprvé v této sezoně si alespoň nějakou soutěž užiju jako divák,“ bral svou situaci s nadhledem Orsák, který se už teď začíná chystat na příští ročník.

„Moc času na velký odpočinek totiž nebude. Hned začátkem ledna se pojede Jänner Rallye, která se po krátké pauze vrací i do českého mistráku, a my budeme chtít z tohoto závodu vytěžit maximum. Dobrý start do sezony je vždy důležitý,“ dodává pilot vozu Mitsubishi Lancer Evo IX