„V sobotu jsme udělali na pravé zadní pneumatice defekt hned na startu erzety, proto jsme měli výraznou časovou ztrátu. Přestože jsme se propadli až na čtvrté místo, zůstal jsem klidný a věřil si. Vrátit se do čela se nám podařilo po čtyřech nedělních erzetách, k čemuž mi pomohl i dobrý sobotní spánek," pousmál se 28letý pilot.

„Nebýt defektu, v absolutním pořadí jsme mohli být až o čtyři příčky výše. Ale to je sport," mávl rukou. „S výsledkem jsme maximálně spokojení. Trať byla kvůli počasí hodně náročná, ale já zbytečně neriskoval. Při výběru pneumatik jsem vždy volil bezpečnější variantu," dušuje se.

A jaký další program jej čeká? „To ještě nevíme. Určitě se ukážeme v Příbrami, jestli ale budou nějaké další starty předtím nebo potom, budeme řešit v tomto týdnu. Možná se už za čtrnáct dnů objevíme v Jeseníkách, je to ale pořád otevřené," řekl pilot, který včera úspěšný závod řádně oslavil.

„Poněvadž máme nejvyšší ambice, částečně se už úspěch od nás očekává. Rozhodně to už v neděli oslavíme velkolepě. Já rozhodně slivovicí," nezapřel svůj valašský původ Orsák.