Utkání se ovšem začalo lépe vyvíjet pro zlínský tým. Už po dvaadevadesáti sekundách ho poslal po spolupráci s Tormou do vedení David Sklenář. Vyškov ale ještě v prvním poločase po dvou trefách Tichého a ráně Ševčíka k bližší tyči otočil stav na 1:3.

Také ve druhé půli byli hosté produktivnější a v třiadvacáté minutě Ševčíkem navýšili svůj náskok na 1:4. Zlín potom korigoval skóre Kašíkem na 2:4 a Lendlerem na 3:5. Jihomoravané však byli i v dalších minutách produktivní a v šestatřicáté minutě vedli už 7:3. Navíc na gól Juháse ještě jednou zareagovali, když šest sekund před koncem pečetil jejich výhru Rozehnal.

,,Přímý souboj o druhou příčku v tabulce jsme nezvládli. Vyškov byl bojovnějším a agresivnějším týmem. Nám chyběla větší vůle porvat se o lepší výsledek,“ zlobil se zlínský univerzál Patrik Lendler.

 ,,Přitom hosté nám naši roli usnadňovali. Čekali jsme jejich vysoký presink. Ovšem oni byli hodně zatažení. A přestože jsme měli dost času na rozehrávku, tak jsme toho nevyužili. Naopak jsme dělali spoustu hrubých chyb a ty rozhodly o zisku tří bodů pro Vyškov,“ konstatoval zklamaný Foral. 

V tabulce je Zlín po 21. kole na čtvrté příčce. Sezonu futsaloví vysokoškoláci z krajského města zakončí v pátek, kdy se v posledním kole soutěže od 20 hodin představí na ploše Jeseníku.       

VŠSK FUTSAL ZLÍN – AMOR KLOBOUČKY VYŠKOV 4:8 (1:3)

Branky Zlína: Sklenář, Kašík, Lendler, Juhás.

Zlín: Vitásek – Juhás, Foral, Kašík, Lendler, Torma, Tomaštík, Sklenář, Žáček.