„Nominaci do Singapuru jsme tvořili pouze z hráčů, kteří už prošli našimi reprezentačními akcemi a vidíme v nich potenciál do mužské reprezentace, i když některým to možná bude ještě sezonu nebo dvě trvat," poodhalil své záměry lodivod reprezentace Radim Cepek.

Češi se v základní skupině utkají s Finskem, Švédskem, Švýcarskem a Japonskem. Přímý postup do semifinále si zajistí první dva týmy. Třetí se pak utká s vítězem slabší skupiny B, kterou budou tvořit Čína, Malajsie, Rusko, Korea a domácí Singapur. Čtvrtý semifinalista pak vzejde ze souboje čtvrtého a pátého týmu skupiny A. Michala Nagye nominace na akademické MS překvapila.

„To určitě. Dozvěděl jsem se o ní, když přišel ze svazu formulář na školu k potvrzení, že studuji. Nevěděl jsem, jestli jsem se dostal jen do širšího kádru, nebo mám start na MS jistý. Až později jsem dostal zprávu od trenéra Cepka, že se mnou počítá na světový šampionát," řekl Nagy.

Co jste musel splňovat za kritéria, abyste se do výběru dostal?

Stačí, že jsem student vysoké školy. Trenér Cepek, který je zároveň koučem seniorské reprezentace, si do akademického výběru vybíral hráče, které už zná a vyzkoušel si je.

Je už vaše cesta na šampionát jistá, nebo se bude ještě nominace zužovat?

Už by se neměla zužovat.

Co víte o Singapuru, kde se šampionát odehraje?

Přiznám se, že jsem si o něm začal hledat informace, až jsem se dozvěděl, že tam poletím. Vypadá to, že je to velmi pěkné město, kde se bude hrát, takže se tam těším. Nikdy v životě jsem ještě neletěl, takže to bude moje první cesta letadlem.

Máte z letu obavy?

Nemám. Letěl bych klidně už dřív, ale zatím jsem neměl tu příležitost.

S Pantery jste se už začal připravovat na novou sezonu. Jaká je letní příprava?

Stejně jako v minulém roce si nás vzal do parády kondiční trenér Martin Hála a příprava je podobná jako v loňském roce. Změnu zatím vidím v tom, že do přípravy se zapojilo hodně mladých a na tréninky nás chodí víc než loni.

Bude pro vás letošní letní příprava nějakým způsobem jiná oproti minulým letům?

Každá letní příprava je pro mě jiná, protože se každý rok snažím trénovat víc a víc. Vedle společných tréninků se připravuji i individuálně. Chci být před sezonou ve výborné kondici. Čím jsem starší, tím víc vnímám, jak je letní příprava důležitá.

Co se v klubu změnilo poté, co se předsedou stal trenér Daniel Folta?

Zatím se nás hráčů změny ve vedení klubu nijak nedotkly. Jen na začátku letní přípravy nás se změnami seznámil Daniel Folta.

Který z hráčů loňského kádru bude Otrokovicím nejvíc chybět?

Marek Matejčík, který dával hodně branek a byl platným hráčem mužstva.