Druhou pozici obsadil se ztrátou pěti minut a třiatřiceti sekund fryštacký běžec v barvách Ekodrillu Zlín Radoslav Šíbl, třetí místo získal za čas 1:17:25 zlínský David Machala.

 Z regionálních vytrvalců skončil ještě Josef Sedláček z AK Kroměříž čtvrtý (1:17:44), Filip Vabroušek (AK Zlín, 1:17:54) pátý, kroměřížský Jiří Klement (Dressme.cz, 1:18:37) šestý, Petr Vabroušek (Titan Trilife Zlín, 1:20:32) devátý a Jiří Daněk z Uherského Hradiště desátý (1:21:23).

Závod žen ovládla v čase 1:29:31 osmatřicetiletá Alena Kriklová z Jaroměříc, před Janou Žaludkovou (Kola Malenovice, 1:32:51). Bronzovou příčku vybojovala Dorota Anderlová (Moravská Slávia Brno, 1:35:33).

 Hana Večerková doběhla čtvrtá (KESBUK Team, 1:41:16), otrokovická Magdalena Juzíková šestá (1:43:01), další členka domácího KESBUK Teamu Petra Jenyšová sedmá (1:46:30) a Miroslava Murray (Rozběháme Uherské Hradiště, 1:50:00) osmá. 

 ,,Pro Starodubtseva to byl sólo závod. Ukrajinec se hned po startu posunul na první příčku a už na ní zůstal až do cíle. Navíc na zlaté pozici, přestože se ho chtěli Šíbl, Machala, Sedláček, Filip Vabroušek a Klement co nejvíc udržet, neustále navyšoval náskok. Vítěz, jenž se do Otrokovic vždy velmi rád vrací, byl však zklamaný z výsledného času. Chtěl totiž zaběhnout čas pod jednu hodinu a deset minut,“ informoval jeden z organizátorů Otrokovického půlmaratonu Aleš Prudký.

Tomu se líbilo také zápolení žen. ,,V něm dlouho vedla Jana Žaludková, ale Kriklová byla nakonec rovněž suverénní. Ovšem zajímavější byl souboj o druhé místo. To po povedeném závěru získala běžkyně týmu Kola Malenovice Žaludková,“ prozradil ještě Prudký.

Z vytrvalců ze Zlínského kraje dosáhl na nejlepší výsledek stříbrný v pořadí Radoslav Šíbl. ,,Na startu jsem čekal větší konkurenci. Letos se závodu nezúčastnili běžci z Keni, ani někteří kvalitní čeští vytrvalci,“ divil se Šíbl. ,,Starodubtsev byl ale suverénní. Já jsem do 12. kilometru bojoval se Sedláčkem o druhé místo. Na trati, kde místy foukal nepříjemný protivítr, jsme však spolupracovali. V tomto úseku jsem se ovšem kroměřížskému atletovi vzdálil a na druhé pozici už jsem zůstal. Stříbrná příčka byla letos v Otrokovicích mým maximem. Jenom výsledný čas mohl být lepší,“ konstatoval v cíli Fryštačan v dresu zlínského Ekodrillu.  

Spokojená s umístěním byla i Jana Žaludková. ,,Zpočátku závodu se mi běželo dobře a první tři okruhy jsem byla na prvním místě. I do cíle jsem doběhla v pohodě. Nicméně od desátého kilometru už jsem Alenu Kriklovou vnímala. Ta mě dostihla někdy kolem dvanáctého kilometru. Snažil jsem se jí ještě udržet, ale bohužel moje tělo bylo v sobotu nastavené na jiné tempo, takže se mi to nepodařilo. Třetí v pořadí Anderlová byla ale daleko za mnou. Proto jsem v závěru mohla zvolnit a do cíle jsem jenom doklusala. Tam jsem se však divila mému pomalému času,“ přiznala nejúspěšnější žena ze Zlínského regionu v závodu Jana Žaludková.