„Medaile je o to cennější, že Jirka letos bojoval s dlouhodobým zraněním a současně patří mezi nejmladší juniory,“ prohlásila nadšená hlavní trenérka veslařského oddílu TJ Jiskra Otrokovice Zuzana Atarsia.

Stejný víkend se v Račicích konalo mistrovství České republiky seniorů. I na národním šampionátu se otrokovickým veslařům náramně dařilo. Skvělou jízdu ve finále skifu žen předvedla Valentýna Solařová, která si stylem start – cíl dojela pro naprosto nečekané, ale zasloužené vítězství.

„Tímto výkonem si zajistila i zlatou medaili ve skifu žen seniorek do třiadvaceti let,“ upozorňuje Atarsia.

Hned o hodinu a půl později pak Solařová startovala ve dvojskifu žen, kde završila svou medailovou sbírku stříbrem a přidala třetí zlato ve dvojskifu žen seniorek do 23 let.

Následující víkend v Račicích závodili na svém republikovém šampionátu dorostenci a junioři. Kateřina Rulfová zopakovala svůj triumf z Primátorek, když zvítězila v osmě dorostenek.

„Ke zlatu pak přidala bronz z nepárové čtyřky,“ hlásí Atarsia.

Rulfová předtím v Primátorkách zvítězila ve společenství s Olomoucí v kategorii dorostenek před favorizovanými pražskými loděmi. Na výborném a nečekaném třetím místě skončili po těžkém boji dorostenci Jiří Sukup, Sebastian Poslt, Marek Neulinger, Ondřej Kuhr a Jiří Smolinka ve společenství s Břeclaví.

Dorostenci Jiskry v silné konkurenci postoupili na osmě do finále A, kde dojeli na šestém místě. V párové čtyřce pak při rekordním počtu lodí dojeli na vynikající osmé pozici.

Matyáš Súkup v ostře sledovaném závodě osem juniorů vybojoval bronzovou medaili.

Překvapením pak byl závod nepárových čtyřek juniorek. Naprosto nečekanou zlatou medaili po bojovném výkonu ve společenství několika oddílů získaly Kateřina Barůňková a Erika Zavadilová.

„Veslařská sezona letos začala o něco později, než bývá zvykem, přesto to všechno ale naši veslaři opět prokázali své kvality,“ prohlásila Atarsia.

„Veslařský oddíl děkuje za podporu Městu Otrokovice a Zlínskému kraji, stejně jako ostatním sponzorům, díky nimž se daří vychovávat nejen medailisty, ale i další úspěšné veslaře,“ dodává závěrem.