Nejen kvůli tomu budou chtít Panteři v neděli uspět na půdě Tatranu, ale především aby si pojistili šesté místo a s tím spojené právo startu v elitní skupině na letním prestižním turnaji Czech Open.

„To je pro kluky velká motivace. A i přes sérii proher s několikanásobným šampionem si nemyslím, že bychom byli bez šance. Je třeba přepsat historii, náš tým v současné formě má na to, aby dosáhl minimálně na potřebný bod," potvrdil asistent trenéra Otrokovic Martin Hájek, jehož výběr před posledním kolem základní části má náskok na FCB Ostrava tři body, ale horší bilanci vzájemných zápasů.

„Ani Severomoravané to nebudou mít na závěr jednoduché, neboť hostí silné Future. Při shodě okolností můžeme být dokonce i pátí. Pokud Ostrava nevyhraje v základní hrací době, my teoreticky nemusíme v Praze bodovat. Na to ale spoléhat určitě nebudeme," pravil rozhodně asistent, který ve čtvrteční televizní dohrávce Bohemky s Ostravou marně držel palce klokanům.

„Ve stejný čas jsme měli trénink, ovšem vím, že domácí vedli a ztratili body v posledních dvou minutách. Škoda že to nedopadlo, na druhou stranu v neděli bude podobný tlak na hráče jako v play off. Osud první šestky máme ve svých rukou, buď si to zasloužíme, nebo ne," pokrčil smířlivě rameny.

Panteři v posledních kolech hrají v pohodě, premiérově získané body proti celkům první čtyřky jim vlévají do žil potřebné sebevědomí.

„Kluci jsou dobře naladěni a cítím z nich velkou chuť. Protože jde oběma celkům o hodně, soupeř ještě hraje o první místo, a je to poslední prověrka před vyřazovací částí, očekávám stejný náboj a nasazení jako v samotném play off. Pokud budeme hrát s chutí, disciplinovaně a prodáme svou formu, můžeme překvapit," poznamenal Hájek.

Potěšil jej také fakt, že zdravotní stav týmu se den ode dne lepší. V neděli totiž bude mimo hru jen Martin Krkoška.

„Stále jej trápí tříslo. Zcela fit nejsou i další, ale věřím, že do startu vyřazovací části již budeme maximálně silní," dodal zlínský trenér.