Jeho tým prakticky držel naději na dobrý výsledek půl hodiny, ovšem poté hattrick Hájka přinesl debakl, který zmírnil jedinou trefou Martin Nagy.

„Prohráli jsme zaslouženě. Pětapadesát minut jsme nevyhráli osobní souboj, kluci hráli naprosto bez ohně, nasazení a srdíčka," mrzí ještě teď zkušeného kouče Otrokovic, jenž citelně postrádal opory Uhrinovského s Ťopkem, v polovině zápasu navíc pro vyčerpání odstoupil nemocný reprezentant Michal Nagy.

„Bez nich naší hře chyběl zapalovač, tým absolutně ani nedoutnal," vypozoroval Folta.

„Naše nasazení bylo žalostné, s moderním florbalem to nemělo nic společného. Pokud nám chybí kvalita a zkušenosti, musíme to nahradit výkonem za hranicí svých možností. Jinak se nedá uspět. Jestli chceme pomýšlet na play off, musíme naprosto zásadně změnit přístup nejen v soubojích, ale i k zápasu," nabádá svůj tým šéf Panterů, který ale přece jenom na sobotním výkonu svých svěřenců našel pozitiva.

„Naše přesilovky byly šikovné, už jsem dlouho neviděl, abychom se dostali do tolika šancí. Na druhou stranu nebýt famózního brankáře Michajloviče, odstaneme vysoko nad deset gólů. Mile mě překvapila i kondiční připravenost některých hráčů, stejně jako výkony Hradila a Martina Nagyho," pochválil na závěr Daniel Folta, jehož výběr o víkendu čeká domácí duel s aspirantem na postup Mladou Boleslaví.

VÍTKOVICE – PANTHERS OTROKOVICE 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Matejčík (Hubálek), 24. Veltšmíd (Matúš), 30. Šebesta, 32. Hájek (Brus), 35. Hájek (Šebesta), 42. Hájek (Hubálek), 53. Řezanina (Hájek) – 49. Martin Nagy (Hradil). Rozhodčí: Kamil a Tomáš Sojkovi. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 255.

Panthers: Michajlovič – Kováč, Mich. Nagy, Spáčil, Hradil – Kostka, Petřík, Mart. Nagy – Sovják, Blizňák, Hrdina – Hubáček, Graclík, Kořený – Kříž.

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. kola: Bohemians – Střešovice 3:6, Pardubice –Brno 2:5, Mladá Boleslav – Liberec 9:2.

Hraje se v neděli: Chodov – Královské Vinohrady, Sparta Praha – Ostrava.