Pražané rozhodli sobotní duel třemi brankami v první třetině. Moravané si na hostujícího gólmana Šantoru, který kryl všech čtrnáct střel, nepřišli.

Zatímco mladý gólman slavil premiérovou nulu mezi muži, Panteři kousali čtvrtou porážku v řadě, celkově letos už devátou. „Musíme se co nejdříve zvednout, začít makat a věřit tomu, že nepatříme na poslední místo,“ burcuje trenér Otrokovic Michal Kvapil.

Jeho tým v sobotu fatálně selhal. Na soupeře vyslal jenom čtrnáct střel, žádný gól bídnou ofenzivu jenom podtrhl. „Produktivita nebyla žádná,“ řekl Kvapil. „Zápasy předtím jsme stříleli víc, taky jsme se dostali do šancí. Vinohrady ale dobře bránily, my jsme se tam těžko dostávali. Postupně nám těžkly nohy,“ všímal si. Svěřencům vyčítal hlavně nízké sebevědomí, alibismus. „Pořád se bojíme vzít zodpovědnost na sebe a sami se rozhodnout. Pořád někoho hledáme,“ kroutí hlavou.

Zabrzděné Pantery nenakopl ani drsný proslov Michala Nagye v kabině o druhé přestávce. „Ukázal, že mu to není jedno a že je Panter celým svým srdcem,“ ocenil nejen výkon zkušeného beka a nejlepšího domácího hráče.

Aktivnější Pražané poprvé udeřili ve 12. minutě, kdy skóre otevřel Strachota. Další branky přidali hosté na konci úvodní části. Na 2:0 upravil Gregor, třetí ránu zasadil soupeři Lanc.

Otrokovice se mohly vrátit do hry v úvodu prostřední části, ale přesilovou hru nevyužily, když zahodily hned několik slušných možností ke skórování.

Po vyloučení Strachoty hráli domácí ve druhé třetině ještě jednou proti čtyřem, ale ani další početní výhodu v zápase nevyužili.

Hosté dál dobře bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Panterům to nešlo, trápili se až do konce.

Výhru Královských Vinohrad mohl v poslední minutě pojistit Procházka, ale trestné střílení neproměnil. To však Pražany nemrzelo, výhru 3:0 měli dávno v kapse.

„Chtěli jsme dobře bránit, což je základ úspěchu. První třetina rozhodla. Do zápasu jsme vstoupili trošku lépe než Otrokovice. Utkání sice nebylo extrémně pohledné, pro nás jsou důležité body,“ uvedl hostující trenér Michal Kotlas.

Kouč Pražanů po povedeném vystoupení ocenil především ubráněné dvě přesilovky soupeře a výkon jistého gólmana Šantory. „Otrokovice jsme nenechaly se nadechnout a dostat do pohody. Soupeř měl šance, ale podržel nás dobrý brankář,“ pravil Kotlas.

Euforií se po druhém letošním triumfu rozhodně neopíjel. „Naše pozice furt nené dobrá. Ještě není konec úkolu, který v sezoně máme,“ ví dobře kouč Královských Vinohradů.

Odčinit sobotní ztrátu se Panteři pokusí v neděli v Praze, kde se od sedmnácti hodin postaví favorizovanému Tatranu Střešovice. „Jedeme si ta zahrát florbal a zlepšit náladu,“ zakončuje Kvapil.

Florbalová Livesport Superliga, dohrávka 3. kola -

HU-FA Panthers Otrokovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Strachota (Hájek), 18. Gregor (Strachota), 18. Lanc (Hartman).

(Sládeček). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Bez diváků. Střely na branku: 14:12.

Otrokovice: Majrich – Kvapil, Medek, Michal Nagy, Szweda – Červenka, Hájek, Hronek – Hrtús, Jurčík, Nehila – Petřík, Pšenčík, Šťourač – Vykopal.

Královské Vinohrady: Šantora – Čuda, Fiala, Gold, Jelínek, Lanc, O. Stuchlík, Vnuk – Bína, Cabejšek, Gregor – Hájek, Hartman, Paštika – Pinkas, Procházka, Strachota – Z. Stuchlík.

Další výsledky: Česká Lípa - Pardubice 3:4, Liberec – Black Angels 4:7.