„V případě prohry a shody dalších výsledků můžeme skončit mimo postupovou šestku," přiznal manažer Panterů Petr Hrabec.

On, ale i hráči v čele s trenéry však věří v opačný scénář. Pokud Panteři potvrdí svou výbornou bilanci v domácím prostředí, dosáhnou na historicky nejlepší umístění po základní části. Přitom již nyní jsou nejúspěšnějším nováčkem extraligy v novodobé historii, neboť i ve třetí sezoně za sebou si zahrají play off.

„Před deseti lety se podobný kousek podařil Mladé Boleslavi, ale to byla jiná doba. Nyní mají nováčci problém se zachránit," potvrdil Hrabec.

Kromě motivace v souvislosti s Czech Openem už ale Otrokovice přišly o možnost probojovat se mezi kvarteto nejlepších. Budou v již zaběhlém systému jen čekat, který ze soupeřů elitního kvarteta si je pro čtvrtfinále vybere.

„Moc bychom si přáli, aby na nás vyšly Vítkovice. Ze všech pohledů – ekonomických, časových ale i diváckých je to nejatraktivnější soupeř. Navíc Vítkovice letos nejsou ty, co bývaly, nemají ideální formu. Na druhou stranu víme, že Ostravané nás nechtějí, a pokud by skončili třetí (v případě výhry v Mladé Boleslavi), raději sáhnou opět po Brnu," doplnil Hrabec.