„O jeho služby jsme měli zájem jim před sezonou, kdy jsme jej dokonce testovali, ale nakonec to nedopadlo. Je to zkušený hráč s čichem na góly. Těžko ale říci, co s ním udělala téměř čtyřletá pauza v nejvyšší soutěži, kdy naposledy dvě sezony odehrál v dresu FBC Ostrava. O jeho kondičku ale nemám strach, neboť doteď souběžně hrál fotbalovou divizi," poznamenal manažer extraligových Panterů Petr Hrabec.

Až problémy v podobě série šesti porážek v řadě přiměly obě strany k druhému kolu jednání.

„Bohužel to letos v Přerově opět nevypadá na boj o I. ligu, a protože se mi podařilo posílit trenérský post o Jirku Kroupu, věřím, že to kluci zvládnou i beze mě. K přestupu do Otrokovic mě přiměl i fakt, že se novým trenérem stal Dan Folta," upřesnil 26letý Michal Ďopan, jenž ze současného kádru zná většinu hráčů.

„Podíl na jeho příchodu k nám má Matěj Koňařík, který s ním tehdy v FBC hrál. Všichni věříme, že po zapracování a sžití s týmem je to hráč do základu. Jak ale bude využitý, rozhodne trenér Folta," dodal Hrabec.

Zkušený Ďopan podle všeho nebude poslední posilou před koncem přestupního termínu, který bude uzavřen na Silvestra. „Stále cítíme, že je potřeba kádr zkvalitnit, aby naše šance v play off byly co nejvyšší. Máme proto ještě rozjednány příchody dalších dvou hráčů. Dokud to ale nebude uzavřené, bližší informace sdělit nemohu," omluvil se Hrabec.

Rozhodně ale poslední posila Michal Ďopan se představí v nejbližším extraligovém duelu, který Pantery čeká v sobotu proti pražským Bohemians ve zlínské hale Euronics před televizními kamerami.

„Všichni věříme, že konečně černou sérii neúspěchů utneme. K tomu budeme potřebovat fanoušky. Kdyby jich dorazilo jako naposledy ve Zlíně, kdy jsme si před patnácti stovkami vybojovali v baráži postup do extraligy se Spartou, bylo by to skvělé. Navíc vstupné bude dobrovolné, což je i náš vánoční dárek pro fanoušky a současně omluva za poslední pohárový výbuch s Brnem," dodal Petr Hrabec.