Z Vítkovic výměnou za Matěje Koňaříka přichází na sezonu loňští junioři Marek Matějčík a Adam Zbořil, na poslední chvíli se navíc vedení týmu podařilo z prvoligového Paskova získat Radima Ivana. „Všichni mají šanci se dostat do základní sestavy, musí však nejprve přesvědčit trenéry," poznamenal na adresu noviců v týmu manažer klubu a v minulosti trenér Petr Hrabec, jenž dostal Pantery do extraligy.

Do hlavního města dnes odjíždí dvacítka hráčů do pole, i proto vedení klubu nedalo týmu žádné konkrétní výkonnostní cíle. „Ještě předtím ve středu kluci sehrají svůj první oficiální přátelák s ambiciózními Královskými Vinohrady. Během turnaje pak kluky čekají minimálně čtyři duely," spočítal Hrabec.

Svěřenci trenérů Folty a Ťopka ve čtvrtek nejprve vyzvou Chodov a finskou Josbu, o den později pak švýcarský celek SV Wiler-Ersigen. „Ze skupiny postupují všichni, umístění pak určí, do které fáze vyřazovací části. Přestože nepreferujeme výsledek, ale co nejlepší přípravu na ligu, věřím, že se nám podaří v některém ze zápasů bodovat a třeba mezi elitou konečně vyhrát," pousmál se manažer s tím, že by klukům k tomu mohlo pomoci i lepší zázemí. „Zatímco loni se museli spokojit s noclehem v ubytovně, nyní na ně čeká tříhvězdičkový hotel," dodal Petr Hrabec.