„Už na nás nemusí ležet žádná psychická deka, hráči můžou být uvolnění. To nám možná chybělo v sobotu, kluci moc chtěli, ale nebylo to ono. Snad to nyní bude lepší," přeje si trenér Panterů Pavel Gofroň.

PANTHERS OTROKOVICE – MLADÁ BOLESLAV 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)

Stav série: 0:3

Florbalisté Otrokovic byli před úvodním domácím duelem velmi odhodlaní, jenže Středočeši jim nabourali elán hned ve 44. sekundě, kdy se prosadil Curney.

„Dost nás to rozhodilo," přiznal 34letý kouč.

A o pět minut později bylo ještě hůř, když na 2:0 zvýšil Novák. Panteři se pak sice dvě minuty před koncem první části dostali zpět do hry, jenže v dalším průběhu nedokázali favorita už více potrápit a chvíli před koncem prohrávali 2:4.

„Zápas byl plný nepřesností, spíš takový nervózní a bojovný. Pěkných akcí se moc nezrodilo a když už jsme si šance vypracovali, tak jsme je zahodili," konstatoval Gofroň.

V samotném závěru pak Panteři vsadili ještě na hru bez brankáře, ale to už je ke gólu nepřivedlo. Naopak inkasovali pátou branku.

„Celkově to byl od nás nepovedený duel. Soupeř byl o ty dvě trefy lepší, pak přidal ještě jednu do prázdné branky. Čekali jsme daleko lepší utkání. Možná sehrála roli přemíra snahy a přemotivovanost," přemítal Pavel Gofroň. ⋌(jš)

Branky a nahrávky: 18. Martin Nagy (Ťopek), 51. Vaněk (Sovják) – 1. Courney (Jelínek), 6. Novák (Bouška J.), 31. Salát (Novotný), 46. Tadeáš Chroust (Novotný), 60. Natov. Rozhodčí: Drápal – Pospíšil. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Diváků: 475. Zásahy brankářů: Michajlovič 20 – Rytych 8.

DALŠÍ VÝSLEDKY: 3. zápasy: Sparta Praha – Chodov 10:3, Bohemians – Bulldogs Brno 5:4 po prodl., Vítkovice – Střešovice 5:4. 4. zápasy: Bohemians – Bulldogs Brno 6:3 (stav série: 2:2), Vítkovice – Střešovice 3:4 po prodl. (stav série: 2:2).