„Je to pro nás velká událost. Konečně můžeme televizní utkání odehrát v naší hale, na kterou jsme zvyklí, a naplno tak využít výhodu domácího prostředí,“ uvedl na klubovém webu obránce Panterů Matěj Kostka.

Jeden ze služebně nejstarších otrokovických zadáků je moc rád, že se kvůli televiznímu přenosu tým nemusí stěhovat do sousedního města.

„Přece jen hala Euronics je dispozičně velmi odlišná, a navíc se nám tam v posledních letech moc nedařilo. Také pro naše fanoušky to je dobrá zpráva, protože nebudou muset cestovat na zápas do Zlína,“ oceňuje šestadvacetiletý florbalista.

Panteři mají v 18. kole superligy o motivaci postaráno. Poprvé v přímém přenosu celostátní televize hrají doma, navíc rivalovi z Ostravy mají co vracet.

Panterům první vzájemný souboj nevyšel, když na severu Moravy prohráli 4:7.

„Zápas rozhodly naše individuální chyby, které Ostrava nekompromisně trestala. Těch se tentokrát musíme vyvarovat,“ řekl ofenzivní bek. „Myslím, že když k utkání přistoupíme koncentrovaně a budeme plnit zadané pokyny, tak zápas skončí naší výhrou. A hlavně musíme vstřelit víc gólů než náš soupeř,“ dodává s úsměvem Kostka.

Zlínští hokejisté (ve žlutých dresech) ve 33. kole české extraligy hostili Plzeň.
Gulaš sestřelil Zlín hattrickem. Berani padli počtvrté v řadě

Otrokovičtí po dvou těsných prohrách s favorizovanými celky Vítkovic a Chodova dokázali v posledním utkání loňského roku naplno bodovat v Brně, kde zdolali slavící Buldoky 6:2 a v tabulce se posunuli na osmé místo.

Pokud se chtějí na této příčce zaručující postup do play-off udržet, musejí doma bezpodmínečně bodovat proti Ostravě. Moravské rivaly dělí v tabulce jediný bod.

„Myslím, že umístění odpovídá naší předvedené hře v první polovině sezony. Měli jsme spoustu zraněných hráčů, kteří týmu v důležitých zápasech chyběli. Nyní se naše hra pomalu lepší, takže věřím, že naši pravou sílu teprve ukážeme a poskočíme v tabulce nahoru,“ doufá Kostka.

Role spolehlivého zadáka se oproti minulému ročníku dost změnila, neboť po omlazení kádru patří k nejstarším bekům.

„Je pravda, že po těch letech už patřím k těm zkušenějším hráčům v kabině, i když se pořád cítím jako mladý,“ směje se sympatický sportovec. „Každopádně se snažím méně zkušenějším hráčům radit a předávat zkušenosti, které jsem za těch pár sezon v nejvyšší soutěži posbíral. Také cítím, že v důležitých okamžicích je na mě kladena větší zodpovědnost než v předchozích letech, za což jsem moc rád,“ dodává.

Fotbalisté Zlína v sobotu odpoledne poprvé trénovali na hřišti. Trenér Michal Bílek svěřence vůbec nešetřil.
Ševci poprvé běhali po hřišti. Šanci dostane i talent Hellebrand