V Holicích se zviditelnil Petr Polák. Reprezentant Orla Zlín ovládl  kategorii pětašedesátníků. Těch se na východ Čech sjelo 30.

Polák v základní skupině vyhrál všechny svoje zápasy. V pavouku pak postupně porazil v osmifinále Šimonovského z Frýdku-Místku 3:0, ve čtvrtfinále Hrčku (Bor u Tachova) 3:2, v semifinále Krauze z Janovic 3:0 a ve finále rovněž ve třech setech Švestáka (Kolšov).

 ,,Protože devět měsíců laboruji s bolavým kolenem, tak mi dlouhá přestávka přišla vhod. V posledních měsících totiž hraji stolní tenis jenom na půl plynu,“ přiznal Petr Polák.

Ten celý holický turnaj odehrál pod brufenem, s hřejivou mastí a s ortézou.

,,Čtvrtfinále s Hrčkou, který stále nastupuje ve třetí lize, bylo těžké hlavně proto, že jsem smolně prohrál úvodní dva sety. Přesto jsem si v utkání pořád věřil. Hrčkův herní styl založený na oboustranném kontru mi totiž vyhovuje. Od třetího setu jsem v tomto duelu začal hrát aktivněji a střetnutí jsem ještě zachránil. Krauz hrává zápasy bez materiálu. Proto to byl příjemný soupeř. Matadora z Janovic jsem překonal nátlakovou topspinovou hrou z obou stran. Ve finále s Švestákem jsem navíc ještě zapojil účinný servis,“ radoval se z povedeného výsledku zlínský stolní tenista Polák.

V Holicích se dařilo také Jaroslavovi Kučerovi. Nositel barev SK Slavičín v kategorii sedmdesátníků v konkurenci 27 stolních tenistů vybojoval postup do finále.

Kučera v základní skupině zdolal Ištvánka (Hostinné) 3:0 (5, 7, 4), Kovaříčka z Náchoda 3:0 (8, 7, 3) a Melkese (Vamberk) také 3.0 (4, 8, 4).

Ve vyřazovacích soubojích hladce překonal Janoše z Mostu 3:0 (4, 7, 9), ve čtvrtfinále si po velkém boji poradil s Novotným z Velkých Losin 3:1 (8, 9, -6, 7), v semifinále oplatil porážku z Hostinného Rakovickému a Brňana zdolal 3:1 (-5, 7, 7, 6). V následném finále podlehl Justovi z České Lípy 2:3 (-8, -7, 4, 8, -11).

,,S Rakovickým jsem měl v prvním setu problémy s příjmem podání. Od druhé sady jsem však příjem podstatně zlepšil a stolně tenisového veterána z Brna jsem udolal útokem,“ prozradil Jaroslav Kučera.

Po finálovém duelu byl slavičínský stolní tenista však zklamaný.

,,Partii o první příčku jsem ztratil vlastní blbostí. V zápase jsem prohrával 0:2 na sety. Potom jsem ale změnil taktiku a přes soupeřův forhend s trávou jsem bodoval. Podařilo se mi vyrovnat na 2:2. Bohužel v rozhodující páté sadě jsem za stavu 10:7 a 11:10 neproměnil čtyři mečboly,“ smutně konstatoval Kučera.

Na Pardubicku byli úspěšní i další stolní tenisté ze Zlínského kraje. Libor Slováček ze Vsetína zvítězil v kategorii padesátníků. Ve finále porazil Vladimíra Jelínka z Turnova. Ženskou kategorii čtyřicátnic vyhrála Tatiana Téglová. Reprezentantka Valašského Meziříčí ve finálovém duelu zdolala Jarmilu Veiglovou z Bruntálu. Iveta Zámečníková (Orel Zlín) v kategorii padesátnic prohrála ve finále s Janou Fojtíkovou (Soběšovice). 

V Holicích si v 8 mužských a 5 ženských kategoriích zahrálo 172 stolních tenistů a stolních tenistek. Z toho bylo 136 mužů a 36 žen. Turnaj se hrál na 18 stolech.  

Třetí turnaj Velké ceny Česka Masters je na programu 15. srpna v Havířově.