,,V Barceloně se v neděli sešlo nejpočetnější startovní pole profesionálů ze všech letošních světových Ironmanů. Proto bylo zřejmé, že na umístění v elitní desítce výsledkové listiny bude potřeba podat mimořádný výkon," uvědomoval si před závodem Vabroušek.

Ten byl po úvodním plavání pětačtyřicátý. ,,Plavalo se v neoprenech ve dvacetistupňovém Středozemním moři. Podmínky nám trochu ztěžovaly větší vlny, ale já jsem se s nimi dokázal slušně vypořádat," zavzpomínal na začátek Ironmanu v Barceloně malenovický triatlet.

Vabrouškovi také docela sedla i následná cyklistika. ,,Jelo se na zvlněné trati v silném větru podél moře a já jsem se díky průměrné rychlosti jednačtyřicet kilometrů za hodinu posunul na průběžnou šestadvacátou příčku," prozradil železný muž z Malenovic, který také v maratonu podal solidní výkon.

,,Běželo se po úzkých stezkách. Maraton jsem rozběhl na čas pod tři hodiny. Ovšem v jeho polovině jsem věděl, že na první desítku tentokrát nedosáhnu. Na konci jsem proto trochu zvolnil tempo. Přesto je výsledný čas těsně pod osm a půl hodiny hodně kvalitní, a s vystoupením v Katalánsku jsem tak spokojený. Vždyť na desátého v pořadí domácího Torradese mi chybělo zdolat pouze sedm minut. Navíc jsem se po celý průběh závodu cítil dobře a díky nabité konkurenci mě vystoupení v Barceloně bavilo," tvrdí závěrem Petr Vabroušek. ⋌(hot)